„Книжарница „Посланията“: топла и сърдечна история за силата на приятелството и втория шанс

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

Добре дошли в книжарница „Посланията“ – уютно и гостоприемно кътче, в което ще откриете следващата си любима книга. Тя е сбъднатата мечта на нейната собственичка, позната от местните като Мади – изявен библиофил, който вярва, че между страниците на книгите се крият отговорите на всякакви житейски въпроси. Запалила мнозина по четенето и литературата, днес благодарността на нейните клиенти се оглежда в писмата, които стоят гордо закачени на една от стените, и доказват, че книжарница „Посланията“ е не просто място, в което се продават книги, а фабрика за истории и преживявания.

Когато Мади умира, бъдещето на този малък книжен оазис се оказва под въпрос, а съдбата му е поверена в ръцете на нейната племенница, с която не са се виждали от години. Маделин се намира на кръстопът – кариерата ѝ на адвокат и любовният ѝ живот са в застой, а сега е натоварена и със задачата да спаси книжарница, която неочаквано е наследила. Подкрепа в този труден момент намира в лицето на другите две жени, които работят там. Клеър е щастливо омъжена майка на две пораснали деца, която използва четенето на любими класики, за да забрави за момент факта, че семейството ѝ става все по-независимо от нея. А Джанет е нереализирала се художничка, която разпознава в книжарницата убежище от проблемите, които я измъчват – провален брак и близки, които не искат да я виждат. Три жени, три различни истории с пресечна точка книжарница „Посланията“ – единственото място, което би могло да им помогне да изберат вярната посока и да ги убеди, че понякога съдбата подарява и втори шанс.

Катрин Рей вярва, че „онова, което четем, прониква в нас и ни променя”. Това я вдъхновява да разкаже за три жени, които поглеждат назад към миналото и напред към бъдещето, за да успеят да приемат настоящето. 

„Книжарница „Посланията“ напомня, че всеки човек е като книга и колкото повече се зачиташ между редовете, толкова по-добре опознаваш неговата история. Роман за смисъла и богатството на истинското приятелство, за женската подкрепа и солидарност, за прошката и разкаянието като първа стъпка към едно ново начало. С проницателност и емпатия авторката рисува пъстър портрет на персонажи, в които мнозина биха се припознали, и коментира сложните и деликатни взаимоотношения между хората – връзката между деца и родители, между двама съпрузи, между приятели и довереници. Така Катрин Рей затвърждава убеждението на собствената си героиня – независимо през каква житейска криза преминаваш, книгите винаги ще ти отвърнат с разбиране и съвет. 

Катрин Рей е награждавана авторка на бестселъри, влюбена в книгите от дете. Пише както художествена, така и документална литература и сътрудничи на различни списания и блогове. Завършила е Северозападния университет в САЩ и в момента е писател на пълен работен ден. Живее в околността на Чикаго, Илинойс, със съпруга си и трите си деца.

книга СофтПрес
Снимка: Издателство СофтПрес

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти