Като истински Ромео и Жулиета: да откриеш любовта на една тераса разстояние във Верона

любов изолация
Снимка: iStock

"Ромео и Жулиета" е една от най-известните Шекспирови пиеси. Нещо повече, сюжетът за трагичния край на една изпепеляваща любов е вероятно и най-известната любовна история на всички времена. Светът продължава да се влюбва отново и отново в нея и статистиката го показва - пиесата има над 150 филмови и телевизионни адаптации.

"Балконът на Жулиета" във Верона привлича множество туристи, но историците казват, че има малко доказателства, свързващи го с трагичната любовна история на Шекспир. Макар семействата Капулети и Монтеки наистина да са съществували, няма информация за вражда помежду им, а Ромео и Жулиета са напълни измислени герои.

Е, понякога се сблъскваме с най-вълнуващите истории не във филмите и пиесите, а в реалния живот. И в тези тревожни времена, в които живеем сега, любовта идва като неканена и нечакана гостенка, за да стопли душите ни.

Днес ще ви разкажем как най-красивото чувство пламва между двама души във Верона, на една тераса разстояние (но не тази на Жулиета). Защото никога няма да се уморим да търсим да търсим красота и светлина дори в най-мрачните дни.

Скъпи дами, това, че сме си вкъщи, не означава, че не могат да ни се случват чудеса. В духа на тези размисли ще ви припомним наш любим цитат от детското филмче "Мулан" на Дисни:

"Цвете, което разцъфва по време на бедствие, е най-рядкото и най-красивото от всички."

любов изолация
Снимка: iStock

Италианци се влюбиха от балконите на съседните си блокове във Верона по време на забраната за излизане, досущ като съвременни
Ромео и Жулиета
, съобщи Би Би Си.

За 38-годишния Микеле Д'Алпос и 39-годишната Паола Аниели това е любов от пръв поглед. Двамата излезли да послушат музика в 18 ч. на балконите си, както стана традиция в Италия. Свирела сестрата на Паола, която е професионална цигуларка. Паола застанала на балкона да я гледа и видяла отсреща Микеле. Помислила си: "Какъв красавец", и осъзнала, че познава брат му.

Когато сестра й спряла да свири, Паола получила съобщение в Инстаграм - от Микеле. "Бих могъл да напиша книга, наречена "Любов по време на коронавирус" започнал разговора той.

"Тази вечер си писахме до среднощ. Осъзнахме, че ценим едни и същи неща - солидна база за една връзка" - разказа Паола пред Радио 4 на Би Би Си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти