Какво време ни очаква през трите почивни дни?

есен
Снимка: iStock

Днес - в първия ден от поредицата почивни, ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над източната половина от страната. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Ще бъде по-хладно от обичайното с максимални температури между 18 и 23 градуса, а в София - около 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 20 градуса. Температурата на морската вода ще е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

есен
Снимка: iStock

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части на планините умерен север-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 - около 7 градуса.

В неделя ще бъде слънчево. Сутринта ще е и почти тихо, и минимални температури в повечето места ще са между 4 и 9 градуса; на отделни места в котловинните полета и в североизточните райони са възможни и първите есенни слани. През деня ще се появи слаб вятър от юг-югоизток и ще започне затопляне. Дневните температури ще са между 20 и 25 градуса.

есен
Снимка: iStock


В понеделник денят също ще започне със слънце и ниски минимални температури, но от запад облачността ще се увеличи и към вечерта и през нощта срещу вторник на отделни места ще превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти