Какво време ни очаква през почивните дни и следващата седмица?

пролет жена
Снимка: Istock

Предстоящите почивни дни в края на тази седмица се очертават типично пролетни, с предимно слънчево време и температури от 19 до 24-25 градуса, пишат от Darik News.

Според подробните синоптичните модели над Европа в следващите десетина дни ще властва център на високо налягане и над континента ще е предимно слънчево и сравнително топло.

Що се отнася до Балканите и България, това ще се промени след понеделник идната седмица.

От вторник, с проникването  на по-хладен въздух от север - североизток, ще застудее, и на много места ще превалява дъжд, като в нощта срещу сряда и в сряда на места е възможно да видим и мокър сняг. В планините преваляванията ще са от сняг. 

Тогава южно от страната ще се формира циклон, който ще оказва влияние на времето и то над южните райони, като в Рило-Родопската област може да се очакват и по-сериозни валежи.

От четвъртък нататък времето постепенно ще се затопли, ще е с разкъсана облачност до слънчево време и до края на следващата седмица ще имаме повечко слънце и повишаващи се температури.

Април ще посрещнем със сравнително хубаво време, като евентуално по-сериозно влошаване можем да очакваме след трети април. 

пролет жена
Снимка: Istock

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти