Какво време ни очаква през юни

След слънчевото начало навръх празника на буквите, предстои период с по-динамично време, предава NOVA.

Днес ще е свежо и слънчево почти в цялата страна. Превалявания са възможни на изолирани места в западната половина на страната, тук-там с гръмотевици. Отново на запад и вятърът ще се усили. Температурите следобед – в интервала 27-32 градуса.

В планините – топло с температури следобед от 17 до 23 градуса. Ветровито с моментни силни пориви около и след обяд. В масивите в западната половина на страната на изолирани места ще превали с гръмотевици.

Около крайбрежието – слънчево и приветливо време през целия ден с рехава облачност следобед. Валежи не се очакват. Температурите в топлата част на деня – от 22 градуса на север до 26 по южните брегове. Морската вода – от 13 до 17 градуса със слабо вълнение.

От сряда до петък в следобедните часове ще се развиват локални пролетни бури с гръмотевици и краткотраен, на моменти интензивен валеж с резки пориви на вятъра и риск от градушки. В сряда и четвъртък явленията ще са по-активни в западна и централна България, а в петък ще обхванат почти цялата страна, дори и източните райони около Черноморието.

През почивните дни ще захладнее с дневни температури в интервала 20-25 градуса. В събота валежите ще са на изолирани места в страната. В неделя – по-динамично време с повече превалявания.

Първата седмица на юни ще е по-хладна. Атмосферата на Балканите ще остане нестабилна, заради оформянето на зона с ниско налягане в Средиземноморието. Почти всеки ден се очакват локални краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици.

Най-успешните и магични дни през юни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти