Какво време ни очаква през дългия уикенд?

времето
Снимка: iStock

До края на седмицата времето ще е типично септемврийско – хладно сутрин с температури около 14-15 градуса и топло след обяд с два пъти по-високи стойности, предаде NOVA. 

Днес в хода на деня термометрите ще гонят между 26 и 32 градуса, най-топло ще е в централните и западните райони на Южна България. По-значителна облачност с незначителни превалявания до обяд ще има на североизток, а след това – в планините и по-конкретно в централните части на Стара планина.

По Черноморието ще е ветровито със скорост на вятъра до 20-30 километра в час. Температурите и на въздуха, и на морската вода по крайбрежието ще са чувствително по-ниски от тези в Западна България – между 24 и 26 градуса. Вълнението е с тенденция за утихване, което създава опасност от възникване на дънни ями и мъртви течения.

В Деня на Съединението ще е слънчево и топло. През почивните дни най-западните райони на страната ще попаднат под влиянието на слабо изразен студен атмосферен фронт, простиращ се чак от северните райони на континента и на развиващия се около Адриатика средиземноморски циклон. Преваляванията ще са незначителни, а дневните температури ще останат около 30 градуса.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти