Кога ще вали сняг? Ето какво ще е времето през декември

Последните дни на ноември ще са преобладаващо облачни, с дъжд и сняг, заради повишената динамика в Средиземноморието. От обяд нататък в понеделник валежната зона ще се измести предимно в централните и източните райони, предават от NOVA. По-значителни количества дъжд ще паднат на югоизток. Сняг ще вали в Родопите и Стара планина, в предпланинските области, на североизток от Велико Търново към Търговище и Разград. Дневните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса.

Във вторник валежите временно ще намаляват и ще се ограничат до някои централни и източни райони на страната. Ще превалява предимно дъжд в равнините и сняг - по планините.

В сряда и четвъртък ще премине пореден циклон от Средиземноморието. Ако силата и посоката му се запазят, в планините на югозапад и по западните ридове на Стара планина ще има обилни снеговалежи и ще се образува значителна снежна покривка. Около тези масиви също ще вали сняг, докато в останалата част на страната валежите ще са от дъжд.

В края на седмицата времето ще се успокои. Облачността ще е с повече разкъсвания, а валежите – на малко места. Дневните температури леко ще се повишат, но трудно ще прескачат 10 градуса.

Първата пълна седмица на декември ще е по-спокойна. Не се очакват резки температурни аномалии. Облаците ще са с чести разкъсвания. Около Никулден (6 декември) се очаква краткотрайно смущение с валежи от дъжд и сняг. Още едно такова метеорологичните модели допускат за периода 10-11 декември, когато обаче ще вали предимно дъжд.

Най-вълшебните и успешни дни през декември

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти