Какво време да очакваме през април?

пролет жена
Снимка: Istock

Първият ден от месец април ни посреща със слънчево време в Западна България и разкъсана облачност, намаляваща в следобедните часове, в останалите части от страната, пишат от Darik News.

През първите 5 дни на месеца времето ще бъде слънчево, a на 2 април ще се заоблачи и ще има кратки превалявания от дъжд, съобщават от Sinoptik. От 6 до 10 април температурите ще се понижат и ще има валежи.

Най-ниските температури през април ще бъдат до -2 градуса, а най-високите ще достигнат до 29 градуса. Средната месечна температура ще е около и под нормата, която е между 11 и 13 градуса.

Месечната сума на валежите средно за страната също ще е около и под нормата, която за равнините е между 40 и 70 л/кв.м, а в планинските райони е между 60 и 100 л/кв.м.

По време на второто десетдневие се очаква да бъде хладно с чести превалявания около 12-ти и в периода между 15-18 април. Възможни са минимални температури около нулата.

пролет жена
Снимка: Istock

След 20 април ще започне отново да се затопля, но преваляванията няма да спрат. Те ще бъдат предимно в следобедните часове, ще бъдат с различна интензивност, като могат да бъдат придружени и от гръмотевици.

В края на месеца температурите ще се повишат и времето ще бъде предимно слънчево.

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти