Какво ще е времето за Цветница и Великден

В понеделник от запад на изток облачността ще започне бързо да се разкъсва. Валежите ще са по-активни в часовете до обяд, най-вече в Централна и Източна България, в районите около Стара планина и Родопите.

Сняг - над 800-900 метра надморска височина, под тази граница - дъжд. Дневните температури ще се движат между 10 и 15 градуса, в планините – между минус 1 и минус 7 градуса. Ще остане ветровито с особено силни студени пориви от северозапад в планините и в областите на изток.

От вторник до четвъртък времето ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се температури. Дневните стойности бързо ще се върнат към пролетните си нива – около и над 20 градуса. Едва в последните дни на седмицата, непосредствено около Цветница, очакваме нов априлски каприз с по-ниски температури, валежи с гръмотевици и риск от дребна градушка. В планините захлаждането ще е причина за валежи от сняг.

След Цветница за няколко дни времето ще остане по-хладно с пролетни превалявания. В хода на Страстната седмица те ще намаляват и ще спират за сметка на по-щедро слънце и пролетни температури. Очертава се в дните преди Великден времето да се стабилизира и да посрещнем празника с много слънце и пролетни температури около 20 градуса.

10-е най-добри великденски дестинации в Европа

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти