Как да се фокусираме по-бързо

Къде витаеш
Снимка: Thinkstock

Не си мислете, че и на нас ни е лесно да говорим за ниво на концентрация точно в този морски период на годината, но все пак "приятел в нужда се познава", а ето и кои трикове избрахме, за да ни държат по-дълго "на фокус".

Минимализъм завинаги
Всякакви разсейващи фактори е добре да бъдат редуцирани от време на време, затова профилите във "Фейсбук" и "Туитър" могат да не бъдат следени на всеки пет минути, а ако на работното ви място цари пълна бъркотия – сега удари часът да приведете бюрото си в ред и да спрете да си задавате въпроси от типа "Къде ми изчезна химикалката?" или "Не помня на кой лист ти записах телефонния номер" – и подoбни неща, от които фокусът съвсем ще ни убегне.

Помогни си сам
Хората, които изпълняват прекалено много задачи наведнъж по презумпция са по-разсеяни. Така че си заделете малко време - дори да са само няколко минути, в които да се занимаете с активност или логическа игра, провокиращи разсъдъка и съзнанието ви, а след тази гимнастика на ума - ще усетите колко по-лесно успявате да се фокусирате.

Кой вариант си избираш
Масово предпочитаме да се спираме на по-лесни за изпълнение задания, за да не се напрягаме излишно. Всеки процес обаче, в който се изисква мислене и творческа работа – може да се окаже сериозно предизвикателство, колкото и лесен да изглежда той в началото. Поради тази причина ви съветваме да не заобикаляте проблема, а да се опитате да го разрешите без прекалено увъртане и отлагане.

Спирка "Почивка"
Рано или късно всеки от нас "зацикля", затова се възползвайте и от най-кратката почивка, за да се разходите извън офиса или просто да смените обстановката. И дано след този рестарт – концентрацията ви служи вярно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти