Как да почистиш червено вино от бяла покривка

вино храна
Снимка: iStock

Надяваме се, че вчерашният празник ви е оставил с пълни сърца, широки усмивки и удовлетворени сетива! А ако сте празнували вкъщи и върху покривката има следи от романтичната вечеря, отворили сте правилната статия.

Виното, както знаем, причинява едни от най-неприятните и упорити петна, които трудно успяваме да почистим. И все пак има няколко бързи, евтини и ефективни хитринки за премахване на петна от червения вид любима алкохолна напитка, които ще ви спестят време и пари.

Един от най-изпитаните методи е използването на готварска сол. Обилно поръсете петното със сол, изчакайте да се абсорбира и отстранете останалата сол. Отново поръсете, докато солта не премахне разлятото вино. Важно условие е да премахвате солта, когато изсъхне.

Друг метод е използването на бяло вино. Колкото и странно да ви звучи, сипете малко бяло вино върху петното и изчакайте малко. След това с малко сапунена вода и кърпа отстранете петното.

Да почистим къщата с...храна

Ако дрехата ви е бяла, използвайте кислородна вода, която сте смесили с малко течен прах. Все пак трябва да сте внимателни, защото кислородната вода има избелващ ефект и може да съсипете облеклото ви.

Друг вариант е да използвате малко лимонов сок върху петното, а отгоре да поръсите достатъчно дебел пласт сол. След това отстранете и повторете отново, ако е необходимо.

Може да опитате и с малко топла вода и силен препарат за пране.

Който и метод да изберете, за следващия път, имайте предвид, че трябва да действате възможно най-бързо, за да не засъхне петното, защото тогава отстраняването му ще бъде много трудно, дори невъзможно.

5 ползи от червеното вино за здравето ти

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти