Как да мием правилно дъската за рязане

дъска за рязане
Снимка: Unsplash

Ако смятате, че е достатъчно да измиете дъската за миене със сапун и вода, за да се предпазите от хранително отравяне, особено през лятото, помислете пак. Експерти предупреждават, че неправилното почистване на кухненското пособие може да е опасно за здравето.  

дъска за рязане
Снимка: Unsplash

Според спецове от Expert Home Tips измиването на дъската за рязане само със сапун и вода е недостатъчно за предпазване от хранителни патогени и дори водещите брандове почистващи препарати са безсилни срещу тях. Това важи в най-голяма степен, ако дъската е била използвана за рязане на сурово месо, в което се спотайват опасни причинители на хранителни отравяния като ешерихия коли и салмонела. 

Експертите са на мнение, че най-ефикасният начин за унищожаване на хранителните патогени е почистването на кухненското пособие с белина. Според "Рийдърс дайджест" друг вариант е дъската да се търка с паста, приготвена от сода, сол и вода. 

В САЩ медицинските разходи за болести, причинени от хранителни патогени, възлизат на суми между 9,3 милиарда и 12,9 милиарда долара годишно.

дъска за рязане
Снимка: Unsplash

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти