Изкуството да спорим: как да го правим категорично, убедително, позитивно

спор
Снимка: iStock

Способността ни да убеждаваме и оказваме влияние е от определящо значение за личния и професионалния ни успех. Повечето от нас обаче не притежават умения да спорят добре. Мнозина възприемат споренето като нещо, което трябва да се избягва на всяка цена и често се прави неумело – или изобщо не се прави.

А това навярно е най-силното и най-пренебрегвано качество, което бихте могли да притежавате. Спорим всеки ден - понякога го правим несъзнателно и неволно, друг път импулсивно и разгорещено, но повечето от нас имаме нужда да усъвършенстваме това умение.

Представете си да можете да посрещате всеки повод за спор без страха, объркването и смущението, които опонентът ви вероятно чувства. Представете си, че независимо дали печелите, или губите, вие сте убедителни, уверени и сдържани.

„Как да спорим: категорично, убедително и позитивно“ на Джонатан Херинг (изд. Locus Books) помага да овладеете изкуството на спора, за да си осигурите преднина всеки път, когато искате: да изложите аргумента си безотказно, да убедите другите да възприемат начина ви на мислене, да запазите хладнокръвие в напрегната ситуация, да спечелите хората на своя страна, да получите онова, което искате, да се справите с проблемен човек или тема, да сте убедителни и ясни, да имате самочувствие, когато говорите. Книгата запознава със златните правила на успешната полемика и учи на ситуациите, които най-често провокират спор.

Джонатан Херинг е изтъкнат адвокат с практически опит в трудното изкуство на полемиката. Тук той предлага забавен, увлекателен и директно приложим пътеводител, чрез който ще се подготвите за спор по разностранни теми.

книга
Снимка: Locus Books

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти