Изгубеният древен град в Амазония

f
Снимка: Thinkstock

В дълбоките дъждовни гори на Амазония е съществувала древна цивилизация.

Известно е, че хората, живели тогава, имали много знания за строителството. Структурите, които строили, били толкова величествени, че част от тях са се запазили и до днес.

През 1753 година е публикуван ръкопис в Рио де Жанейро, в който се описва как група изследователи случайно се натъкнали на великолепен каменен град, който се намирал някъде в средата на екзотичните дъждовни гори. По-късно документът е наречен „Ръкопис 512“ и е използван едва ли не като ръководство за изследване и проучвания на тези, които през следващите години се се опитвали да открият мистериозния каменен град.

В ръкописа се разказва историята на изгубения град в Амазония. Той имал широки бетонни улици, пътища и къщи. Част от ръкописа била изписана с древни йероглифи, които учените не успели да разшифроват.

f
Снимка: Thinkstock

Всичко това говори за високо развита цивилизация, но остава въпроса - какво се е случило с хората от този град?

Днес територията на дъждовните амазонски гори е изключително обширна, необятна, трудно проходима и изпълнена с опасности. Вероятността в огромната джунгла да има останки от древен, процъфтяващ в миналото град, не може да се изключи.

f
Снимка: Thinkstock

Друго, което описва „Ръкопис 512“ е, че сякаш градът е бил изграден от различни цивилизации, тъй като на места строителствата се различавало значително. Имало и строителни детайли, които не можели да се обвържат с никой архитектурен стил. Авторът на ръкописа пише още, че всички къщи в мистериозният град сякаш били напълно еднакви и свързани една с друга.

f
Снимка: Thinkstock

Екипът открил и торба със златни монети, както и изрисувани йероглифи на различни места в града.

През 1925 година един от най-известните изследователи на древния град, Пърси Фосет, се потопил в джунглите на Бразилия с цел да открие тайнствения град, който той нарекъл Z. Групата на Фосет изчезнала без следа.

f
Снимка: Thinkstock

август
Снимка: Edna.bg

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти