„Избери вместо мен“ – думите, с които животът става по-шарен

приятелки шопинг
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Ние сме сбор от изборите, които правим. Какво да ядем, какви дрехи да носим, какъв цвят си боядисваме стените вкъщи, каква музика да слушаме…

В младежките ни години, когато още светът е голям и спасение дебне отвсякъде, сме склонни да експериментираме – с външния си вид, с музиката, с храната.

Някъде след 25-та година вече сме се изяснили със себе си и знаем какво харесваме и какво не.

И като се вкопчим в тези установени вече вкусове, стил и  музика – край! Караме си по един и същи начин десетилетия наред. Дори ходим на почивка на едни и същи места, срещаме се винаги с едни и същи хора и отникъде не идва нов полъх.

приятелки шопинг
Снимка: Thinkstock

Дори в моментите, в които ни се иска да пробваме нещо ново, се оказва, че сме направили съвсем мъничка крачка встрани от познатите ни цветове, модели дрехи или аромати.

Можете да излезете от рутината като оставите близките ви да решат вместо вас – къде да ядете, какво да си облечете, каква прическа да си направите или пък какъв парфюм да си купите.

приятелки шопинг
Снимка: Thinkstock

Това е емоционално предизвикателство, което ще ви подтикне да прескочите границите си, но е много вероятно там да ви чака нещо ново и много вълнуващо. 

Вероятно с някои от нещата в началото няма да сте съгласни, но си дайте време да свикнете с новото и ще видите, че ще ви хареса.

Близките ни хора ни виждат, усещат и подушват по различен начин от този, по който се възприемаме самите ние. 

Така че ако получите за подарък червен лак, който вие самите никога не бихте си купили, не го скривайте в шкафа, а се лакирайте. Може да се окаже, че това е новият ви любим цвят. 

приятелки шопинг
Снимка: Thinkstock

Да се оставиш друг да избере вместо теб има и още един интересен ефект – ще разберете какво виждат във вас другите хора. Кое забелязват, какъв спомен оставате у тях и каква асоциация правят, когато ви видят.

Следващия път, когато се наложи да избирате, просто кажете „Избери вместо мен“ и вижте какво ще се случи 😉

Още за изборите в живота

Всяко нещо се случва с причина

Смени обстановката и си подари изненада

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти