Из „Още 365 дни“ от Бланка Липинска

365 дни книга Ciela
Снимка: Ciela

 

Глава 2

Когато отворих очи за първи път, след като ги бях затворила в резиденцията на Фернандо Матос, видях, че съм оплетена с километри тръбички, забити в тяло­то ми, и съм обградена от десетки екрани, показващи жизнените ми функции. Всичко пищеше, бучеше. Исках да преглътна слюнката си, но се оказа, че в гърлото ми също има тръбичка. Боях се, че всеки момент може да повърна. Погледът ми се замъгли и почувствах, че изпа­дам в паника. Тогава един от апаратите започна да пищи пронизващо, вратата се отвори и в стаята влетя задъха­ният Масимо. Седна до мен и ме хвана за ръката.

– Скъпа. – Очите му се оцъклиха. – Слава богу!

Лицето на Черния беше уморено и ми се стори, че е наполовина по-слаб, отколкото го помнех. Пое си дъл­боко дъх и ме погали по бузата, а аз при вида му напълно забравих за задушаващата тръбичка. От очите ми започ­наха да се стичат сълзи и той избърса всяка една от тях, без да откъсва устни от дланта ми. Изведнъж в стаята влязоха медицински сестри и спряха звука на непоноси­мия апарат.

Подир тях на прага се появиха лекари.

– Господин Торичели, моля, напуснете. Ще се погри­жим за жена ви – каза по-възрастният мъж в бяла прес­тилка и когато донът не отговори, повтори нареждането по-силно.

Масимо се изправи, извиси се над него и изражение­то му стана възможно най-студено, след което процеди през стиснатите си зъби:

– Жена ми отвори очи за първи път от две седмици и ако мислите, че ще си тръгна, страшно се заблуждава­те – изръмжа той на английски, а лекарят махна с ръка. След като извадиха вакуумната тръбичка от гърлото ми, реших, че всъщност щеше да е по-добре, ако Черния не беше видял това. Но така или иначе го видя. Малко по-късно в стаята започнаха да влизат лекари с различ­ни специалности. Последваха изследвания, безкрайни изследвания.

Масимо не излезе дори за секунда и не пусна ръката ми нито за миг. На няколко пъти ми се прииска да не беше там, но аз също не успях да го прогоня и убедя да се отмести даже на сантиметър, за да освободи място за ле­карите. Най-накрая всички изчезнаха и въпреки че все още говоренето ми се удаваше трудно, исках да го разпи­там какво се е случило. Опитах се да си поема дъх, като изхриптях нещо непонятно.

– Не казвай нищо – изпъшка Черния и отново опря дланта ми до прекрасните си устни. – Преди да започ­неш да питаш и разпитваш... – Той въздъхна и взе да примигва нервно, сякаш сдържайки сълзите си. – Ти ме спаси, Лаура – изстена той, а на мен ми стана горещо. – Така, както беше във видението ми, ти ме спаси, скъпа.

Погледът му се спря върху дланта ми. Не разбирах накъде бие.

– Но…

Опитваше се да изтръгне нещо от себе си, но не ус­пяваше.

Тогава разбрах за какво може да става въпрос. Започ­нах да отмятам чаршафите с треперещи ръце. Черния се опита да ме хване за дланите, но нещо му пречеше да се бори с мен. Накрая просто пусна китките ми.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти