Юлиан Вергов в конфликт със затворници и още (Плейлистът на Edna #7)

Плейлист
Снимка: ©2020 В сърцето на машината

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Из семейните албуми

Поредният сингъл от албума на Bon Jovi “2020” е “Story Of Love”. Посветена на семейството на вокалиста, в песента Джон Бон Джоуви разказва за порастването, прошката и преобръщането на ролите, което носи времето. В клипа фронтменът пътува сред спомени в компанията вещи, снимки и видеозаписи от своя семеен архив.

Разцъфнало цвете

Кели Роуланд роди второто си дете през януари, а красивото видео към сингъла ѝ “Flowers” я увековечава в напреднала бременност. Артистичният клип подхожда на драматичното звучено на парчето, част от новия късосвирещ албум на певицата, озаглавен простичко “K”. Той включва и песни като разпространените преди това “Hitman” (припомнете си тук) и “Black Magic”.

Отдадена на любовта

Рейчъл Роу ни зарадва с ново чувствено парче, озаглавено “Unfold”. След като го подари няколко дни преди Деня на влюбените, дъщерята на Камелия Тодорова продължи да черпи със загадъчност и в минималистично видео към него. Сингълът е създаден заедно с нейния дългогодишен партньор в музиката и живота DJ KiNK.

КИНО

Обещаващо и българско

От Ивайло Христов през Христо Шопов до Александър Сано, новият филм на Мартин Макариев събира някои от най-известните имена в съвременното българско кино. „В сърцето на машината“ ни пренася в 1978 г. сред група затворници, които изпълняват принудителен труд в Кремиковци. Необикновено събитие води до сблъсък между задържани, надзиратели и полицаи, който ни остава със затаен дъх. Впечатляващото в трейлъра е и кинематографията на световно ниво, която е рядкост за български продукции.

Сенки от миналото

„Мер от Ийсттаун“ е един от новите минисериали на HBO за 2021 г. Главната героиня е детектив в малък град в щата Пенсилвания, а докато разследва нов случай на убийство, тя ще трябва да се справи с болезненото си минало, което все още контролира живота ѝ. Като Мер ще гледаме любимата Кейт Уинслет, а как ще се справи с тази драматична роля, ще следим от 18 април.

Новият стар злодей

Дългоочакваната „Круела“ на Дисни вече е доста по-близо благодарение на първи трейлър и насрочена премиера за май. Ема Стоун в главната роля ще покаже героинята преди да се превърне в злодея, когото познаваме от „101 далматинци“, а фенове вече сравняват естетиката на кадрите с „Дяволът носи Прада“ и „Жокера“. Тук Круела е млада и креативна дама, която се опитва да пробие в модните среди на Лондон през 70-те. Тя печели вниманието на баронеса фон Хелман, в чийто образ влиза Ема Томпсън, а отношенията между двете водят до събития, които ще променят завинаги амбициозната дизайнерка.

ОЩЕ

Литературата оживява

По случай 148 години от смъртта на Васил Левски проектът на “Interviewто” – „Поетите“, събра редовните си лица, за да отдаде почит към Апостола. Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Теодора Духовникова, Малин Кръстев, Луиза Григорова - Макариев, Юлиан Вергов и Захари Бахаров рецитират стихове на Иван Вазов и Христо Ботев, посветени на Левски, но не на сцена, както обичайно, а пред камера под режисурата на Емил Христов. Съчетанието от музика, природа и актьорски талант ни оставя безмълвни.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти