Специално

Истинска история: как музиката може да помогне на хората с деменция

д
Снимка: marquee.tv

Според много специалисти деменцията е сред най-страшните болести в нашето съвремие. Може да бъде отнесена към прогресиращите заболявания, оказващи влияние върху памет, мислене и поведение. Тя практически е нелечима. Повечето хора в по-напреднал стадий на заболяването имат нужда от ежедневни грижи от близки.

Документалната поредица "Неразказано" на Manchester Camerata разказва забележителните и интимни лични истории на истински хора чрез филми, разкази и проза. В епизод, който можете да намерите в Marquee TV, част от ТВ платформата на EON, е разгледана трогателната и възвисяваща история на Кийт, който живее с деменция от ранна възраст.

За първи път създателите на филма се срещат с Кийт през 2018 г. на една от своите творчески музикални сесии в Уигън. Преди това мъжът е бил шофьор на автобус, член на гвардейците и запален музикален фен. Филмът разказва личния му опит с деменцията и показва как тя влияе на ежедневието на него и съпругата му Джоан. Оказва се, че музиката играе важна роля в живота на хората с деменция и значително може да потисне симптомите им.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Документалният епизод е пуснат по случай Световния ден за борба с Алцхаймер.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти