Женска сила: имат ли шанс Амазонките в "Игри на волята" да надделеят над мъжете

Няма друго племе в "Игри на волята" до момента, което да е изстрадало толкова, колкото Амазонките. От самия старт на предаването те не са се разделяли с глада, сълзите и страха, породени от ужасните условия на Дивата река, която се превърна в тяхно постоянно обиталище. Съдбата на първото изцяло женско племе в играта няма как да не породи въпроса могат ли нежните жени да се мерят с грубата сила на мъжете и честно ли е изобщо да има изцяло женски отбор в надпреварата към голямата награда. 

Още в първите битки на арената на "Игри на волята" пролича дълбокото подценяване от страна на мъжете към жените. Здравите мъже от отбора на Гладиаторите не скриха, че не смятат Амазонките за сериозна конкуренция и за пречка на пътя им. Поне така изглеждаха нещата отначало.

игри на волята
Снимка: NOVA

Не отне много време на дамите да покажат на какво са способни. Амазонките надделяха два пъти над Гладиаторите на първите номинационни битки миналата седмица, когато доказаха, че са по-издръжливи и упорити от тях. Това тяхно постижение означава много повече като се има предвид, че това са жени, които гладуват в продължение на дни и спят на голата земя всяка вечер.

Тежките условия на Дивата река безспорно тормозят и измъчват Амазонките, но освен това те ги сплотяват много повече от другите отбори, каляват психиката им и тренират устойчивостта им за цялата игра напред.

Да, Амазонките са най-изтощеното племе в играта, но животът неведнъж е показвал, че нищо хубаво не идва без да се помъчиш.

игри на волята
Снимка: NOVA

Докато останалите отбори имат покрив над главата, легла и храна, те не предполагат колко точно тежки са условията на Дивата река и едно отиване там със сигурност ще бъде голям шок за тях. Амазонките от друга страна вече показаха, че могат да минат през Ада и пак да трупат победи междувременно.

Последният триумф за тях дойде с победата на новия им капитан Албена Ситнилска тази седмица. Ситнилска изпревари двама мъже в отлично физическо състояние - Цецо от Гладиаторите и Мастагарков от Старейшините - и спечели изключително важния за Амазонките огън. 

Щом Амазонките успяват да трупат такива победи, когато са гладни и изтощени, то какво ли ще покажат, ако излязат от Дивата река?

Не пропускайте следващия епизод на „Игри на волята“ във сряда, 13 септември, от 21:00 часа по NOVA.

игри на волята
Снимка: NOVA

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти