И вашият дом може да бъде смарт

смарт дом
Снимка: Thinkstock

Всяка година изобретатели и инженери от цял свят представят своите най-нови разработки, посветени на т.нар. смарт домове. Става дума за една тенденция, която скоро няма да загуби своята привлекателност и жизненост.

В интерес на истината всеки един от нас може да направи своя дом по-интелигентен. За целта съществуват много продукти – разнообразието е толкова голямо, че в Sravni.bg със сигурност при нас ще намерите нещо, което да ви развълнува.

Смарт технологиите са бъдещето. Те са призвани да облекчат още повече живота на човека и да насочат цялата му енергия към дейности, които са с по-висок приоритет.

В този ред на мисли нека ви представим няколко любопитни джаджи, които ще намерят практическо приложение в ежедневието.

Смарт отопление

Embr Wave е персонален термостат. С негова помощ може да се чувствате в приятно топла среда, независимо къде се намирате. Това мобилно устройство е подходящо и за горещите летни дни – може да настройвате температурата според предпочитанията си. Необходимо е само да натиснете бутон и Embr Wave веднага ще ви осигури температурно облекчение. То директно охлажда или затопля една от най-чувствителните на температури части от тялото – китката. Именно там се носи устройството и оказва мигновен ефект.

Смарт защита

С Embr Wave не е необходимо да се съобразявате с това дали в помещението има климатик, парно или друга отоплителна система. То е идеален спътник в приключенията ви.

Посрещнете с отворени обятия Embr Wave – вашият бодигард тук и сега. Става дума за интелигентна система за безопасност за дома. Устройството е съчетание на изкуствен интелект с високотехнологични сензори. То е способно да идентифицира хората по техните черти. За целта взима предвид както лицето, така и гласът на обитателите на дома.

С помощта на приложението към него пък можете да следите дома си, независимо къде сте.

смарт дом
Снимка: Thinkstock

Смарт почистване

За много домакини автономните прахосмукачки са покупка-мечта. Един от най-новите продукти в тази категория е Braava Jet Robotic Mop. Компактният му размер позволява достигане до най-тесните пространства в дома. Най-хубавото при него е, че осъществява мокро почистване. Само за част 100 кв. метра ще блестят от съвършена чистота. Не бива да ви тревожи батерията. Тя е достатъчна за непрекъсната работа в продължение на час и половина.

Смарт заспиване

Съвременните деца растат в много интересно време. Те са буквално потопени във вселена от технологии и интересни джаджи. С помощта на Mella Children’s Alarm Clock and Sleep Trainer може да облекчите част от задълженията си като родител.

Поставя се на нощното шкафче и изпълнява пет ключови функции. Представлява едновременно будилник, нощна лампа и треньор за качествен сън. Има три приспивни звуци, които предразполагат малчуганите у дома към заспиване. А на сутринта Mella грижливо подсказва на децата дали е време да стават, или може да се поизлежават още няколко минути.

Ползите от това са няколко – родителите не се тревожат в ранните часове на деня дали няма да се успят децата за училище, могат да поспят още известно време, децата се тренират да спят пълноценно през нощта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти