Холивудска диагноза: Прекалено слаба?!

Холивудска диагноза: Прекалено слаба?!
Снимка: Getty

Холивуд изобилства от неприятни обществени етикети, които поставят под съмнение самооценката на звездните красавици. Идеалът за холивудска жена е да бъде умна, но не и цинична; привлекателна, но не прекалено секси; зряла, но не прекалено възрастна... И стройна, но не прекалено слаба.

Днес ще ви покажем известни талантливи жени, които търпят остра критика заради теглото си. Целта ни обаче не е да сочим с пръст и да издигаме в култ пищните женски форми. Напротив. 

През 2007 година една от най-красивите жени в света - Анджелина Джоли, изглежда нездравословно слаба. Към нея са отправени множество нападки, разпространени са слухове дори за съмнително хранително разстройство. Истината е, че годината е емоционално осакатяваща за актрисата, като една от трагедиите, с които се сблъсква, е кончината на майка ѝ. 

Кийра Найтли многократко е етикирана като "анорексичка". Това е само малка част от социалното напрежение, стоварващо се върху нея заради известността ѝ. А всички холивудски предизвикателства, през които преминава, я изтощават и обезсърчават до такава степен, че официално обявява, че никога няма да позволи на дъщеря си да бъде актриса.

Нашето тяло е храм и инстумент, с който общуваме със света. Необходимо е да приемем като личен дълг пълноценната грижа за него и да не го поставяме в рамките на жестоко високите стандарти за красота. 

Вижте в галерията ни кои са холивудските звездни красавици, които са били обществено критикувани заради ниското си тегло.

Към галерията >>>

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти