Хапни най-вкусната гръцка храна без да излизаш от София

Лятото настъпва с все по-бързи крачки към нас и все по-често ни кара вече да мечтаем за море, слънце, любими летни дестинации и приятни изживявания. Безспорно Гърция е сред топ локациите, които българите предпочитат за летните си почивки, не само заради безкрайните слънчеви плажове, но и заради неустоимата гръцка кухня.

Тамошната кухня се отличава с огромно разнообразие на ястията, като важно място в храненето на гърците заемат рибата и морските дарове, съчетани в огромно разнообразие от ястия с всевъзможни обитатели на морето: скариди, калмари, октоподи, раци, миди, стриди, омари и т.н.

Ако все пак Гърция ви се струва далече, а искате да се пренесете там без дори да излизате от София – имаме решение за вас!

Столицата вече се радва на редица класни гръцки ресторанти, които ще ви пренесат в автентичната атмосфера на южната ни съседка и където можете да опитате редица от традиционните специалитети, характерни за нейната кухня.

В новия епизод на уеб поредицата URBAN LIFE, водещият Алекс Петренко ще ни заведе в Гърция без дори да напуска София! Той ще ни покаже къде правят най-вкусните автентични гръцки гироси, пълнени калмари, къде можете да пиете оригинална гръцка „портокалада“, да се насладите на истинско дзадзики, тирокафтери и най-уникално вкусния лаврак на скара.

Гърция храна
Снимка: Unsplash

А кои са тези места – вижте във видеото!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти