Хайде на цветовете

Една от илюстрациите на Ясен Згуровски
Снимка: Ясен Згуровски

Между 20 юни и 20 юли в Галерията за модерно изкуство (ул. "Оборище" 10) ще бъде показана четвъртата самостоятелна изложба на артиста Ясен Згуровски, озаглавена "Pop ID". Събитието е част от календара на "София Прайд Арт Седмица 2013", а след нея ще последва и шестото издание на "София Прайд" под надслов "Различни хора, равни права". Шествието ще тръгне на 22 юни в 17,00 часа от площад "Княз Александър Батенберг".

Настоящата експозиция "Pop ID" обхваща селекция от творби, вдъхновени от темата за персоналната, колективната идентичност и социалната компетентност.

* Ясен Згуровски е роден в град Губкин, Русия. Завършва анимационна режисура в Нов български университет и през годините се изявява активно като илюстратор в редица български и чуждестранни печатни издания като "Едно", "Егоист", "Инсайт", "Капитал", "Vice", "Month2Come" и др. Определя стила си като сайкъделик поп арт, тату арт, куиър траш и ню романтик. Специфичният му авторски почерк и разнообразни творчески решения успяват да формират сериозен кръг от почитатели на неговото изкуство.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти