Грешките, които допускаме при раздяла

Грешките, които допускаме при раздяла
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Като консултант редовно работя с мъже и жени, които страдат заради разбитото си сърце.

През сълзи те ми казват колко искрено искат да върнат партньора си. Но за съжаление, страховете им често обсебват вниманието им и единственото, което те правят, е да действат импулсивно.

По-скоро искат да стане на тяхното, вместо да постъпят както трябва.

Бъдете зрели хора. Бъдете постоянни. И изберете следната линия на поведение:

Не събирайте подкрепления. Това означава да не обикаляте насам-натам, да говорите с цялото семейство на партньора си, неговите приятели и колеги. Мъжете са особено склонни да предприемат такива действия. А това е форма на емоционална манипулация, която се основава на насаждане на вина и срам и обикновено има обратен ефект - отблъсква партньора ви и го отдалечава още повече.

Не просете доказателства за привързаност. Напълно неподходящо е да търсите лъч надежда под формата на фрази като "И аз те обичам." Не правете партньора си заложник на вашата декларация "Обичам те". Това го насилва да отвърне с "И аз - теб" - нещо, което той/тя в момента няма желание да каже. Така че може да не отговори нищо, а от това наистина ще ви заболи.

Не молете постоянно партньора си да се върне. Всеки път, когато молите, шансовете ви да се съберете се отдалечават във времето.

Не му/ѝ звънете. И освен това не чакайте с колата си пред дома му/ѝ и не се появявайте на работното му/ѝ място. Знам, че това ще ви е трудно, но е жизненоважно.

Не се опитвайте да разберете ситуацията сами. Намерете добър терапевт или консултант, за да ви помогне да се справите с чувствата си и да си изработите най-добрия подход. Да разказвате на всички за драмата във връзката си само ще подкопае целта ви и най-вероятно ще ви накара да изглеждате глупаво.

Не се правете на детектив. Да шпионирате партньора си е нарушение на неговото лично пространство. Не пребърквайте чекмеджетата и колата му/ѝ, не четете имейлите. Само защото той/тя не чувства близост с вас, не означава, че си има някой друг.

Не пращайте най-добрия си приятел като посланик. Това е по-добре отколкото да се правите на детектив, но трябва да имате предвид, че така просто се опитвате да си осигурите лост за въздействие, вместо да уважите нуждата на партньора си за повече пространство и време.

Не го/ я карайте да ревнува. Ако постъпите така, значи просто играете игрички, а не правите сериозно усилие да изслушате партньора си и да уважите нуждите му. Освен това си играете с чувствата на други хора.

На вадете кирливи ризи. Да говорите негативни неща за партньора си и да опитвате да привлечете хората на ваша страна, като обсъждате грешките на любимия си и подробности от личния му живот, е непростимо. Да използвате познанието си за интимния живот на партньора като ваше предимство е удар под кръста.

Не демонстрирайте гневни изблици. Много хора използват агресия, за да постигнат своето, но това само напомня на партньора защо е искал да ви напусне и препотвърждава решението му.

Не използвате децата като коз. Хлапетата са ефективен инструмент, с който можете да си играете със сърцето на партньора. Това обаче вреди на децата, а партньорът ви започва да ви намразва. Престанете да опитвате да стане на вашето на всяка цена и започнете да постъпвате почетено.

Не бъдете непоследователни. Доколкото е възможно, говорете и правете само неща, които можете и искате да изпълните. Така няма да казвате по нещо различно всеки път.

Прочети още: 

Как да различим мъжа, който си струва?
Какво желае най-много мъжът от жената
4 лъжи за мъжете. Не им вярвайте!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти