Грандиозният мюзикъл „Исус Христос Суперзвезда“ идва в България точно за Великден

исус христос супер звезда
Снимка: Jesus Christ Super star

Рок операта на всички времена „Исус Христос - суперзвезда“ на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс за първи път ще се играе в Източна Европа.

Почти 50 години след премиерата на най-успешния мюзикъл в света, оригиналът най-сетне пристига у нас на 5, 6 и 7 април в Зала 1 на НДК. С трите спектакъла приключва европейското турне, посветено на 70-годишнината на Андрю Лойд Уебър. 

В ролята на Спасителя ще видим самия Тед Нийли - човекът играл Исус по-дълго, отколкото той е живял на земята. 

исус христос супер звезда
Снимка: Jesus Christ Super star

Звездният състав пристига в София с полет на Bulgaria Air от Амстердам на 2 април в 14:00 часа на Терминал 2, където ще има кратък брифинг за медиите.

В специално видео Тед Нийли сподели, че очаква с нетърпение срещата си с българската публика, защото за него това е свещен момент.

Това е първото идване на звездния актьор у нас. Той не крие, че се интересува от България и винаги е искал да посети страната ни,  но досега не му се е отдавала тази възможност. „Щеше ми се да останем по-дълго. Май просто ще трябва да се върнем отново, колкото се може по-бързо“, добави актьорът.

За себе си казва, че винаги се е чувствал като човек от публиката, който има честта да бъде на сцената и да е част от поредното представление. „В мига, в който започнат първите музикални акорди, олеквам и се въздигам в полета на тази брилянтна концепция“, описва усещането Тед Нийли.

исус христос супер звезда
Снимка: Jesus Christ Super star

Исус Христос суперзвезда“ е рок опера на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър (и двамата тогава са по на двадесетина години), представена за първи път на сцена през 1971 г., която разглежда политическите и междуличностни сблъсъци на Юда Искариотски и Исус.

Действието приблизително следва каноничното евангелие за последната, страстната седмица от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим, и завършва с разпването му на кръст.

Поставянето на спектакъла на Бродуей, Ню Йорк (най-населеният с евреи град в света извън Израел) предизвиква множество обществени спорове и противоречиви оценки, като става причина за протести от страна на много религиозни групи.

През 1973 година в Израел е заснет филмовият вариант на мюзикъла с режисьора Norman Jewison.

Преди това рок операта е позната на публиката като музикален албум, в който партията на Исус е изпята от Иън Гилън, участват още и Murray Head и Gary Glitter. В сценичния вариант на мюзикъла не участва никой от тези изпълнители.

Още за Великден

Духовното пречистване – най-трудното възкресение за всеки

Благодатният огън – чудото на Великден!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти