Голямата сезонна разпродажба в Сингапур

Голямата сезонна разпродажба в Сингапур
Снимка: Agoda.bg

Сезонната разпродажба в България е явление, което започна да се налага само от няколко години. Като новост в търговията, за момента е с доста скромни размери, защото повечето намаления са символични.

Малко са магазините, в които ще подскочим от щастие, след като сме си закупили мечтаната рокля за броени левчета или визуално представено – с намаление от 90-95%. Такива фрапантни намаления се правят не само в Западна Европа, но и в Меката на пазаруването – Сингапур.

Всъщност, Голямата сезонна разпродажба в Сингапур се определя като събитие, което е едно от най-големите в календара на островната държава.

Фестивалът тази година празнува своя 20-годишен юбилей и ще се проведе от 31 май до 28 юли. Често може да се срещне под абревиатурата GSS, чрез който името на Сингапур се затвърждава като рай за търговци и купувачи. Големите разпродажби и промоции на някои от най-големите брандове са разпръснати в десетки молове из града (регистрирани са общо 277 мола!), предлагайки чудесна възможност за безкрайно пазаруване.

Познавачите на Сингапур са запознати с прочутия Орчард Роуд, който не може да бъде подминат от любителите на шопинга. По продължението му са разположени множество молове и шопинг центрове. Орчард Роуд се счита за една от най-известните търговски дестинации в Азия и е олицетворение на удобно и приятно пазаруването. Тук любителите на шопинга ще се озоват сред море от изгодни цени. Едни от най-големите центрове са ION Orchard и Галерия Мандарин.

Други привлекателни райони предлагащи намаления са Kampong Glam, Holland Village, Китайският квартал и Малката Индия, където посетителите могат да намерят уникални ръчно изработени предмети, отразяващи културата на района, в който те се продават. Уютни ресторанти с музика на живо и фънки кафенета предлагат разпускаща атмосфера за тези, които се чувстват изтощени от пазаруването.

Има още едно изложение, което привлича ценителите на красивото в Сингапур по това време. От 4 до 7 юли ще се проведе Международното изложение на бижутерите Експо 2013 в прочутия хотел "Marina Bay Sands". Посетителите ще имат възможност да се насладят на уникални изделия от водещи дизайнери, известни бижутерски марки и доставчици на скъпоценни камъни от цял свят на площ от 8000 кв.м.

Най-голямото предимство на фестивала е, че много от магазините и моловете работят с удължено работно време. Така всеки, който желае да пазарува, може да го направи без да се страхува, че магазините ще затворят.

Това събитие се слави и с наградата за Най-голяма похарчена сума по време на шопинг фестивала спонсорирана от Мастъркард, която дава възможност да се спечелят 20 000 щатски долара. За желаещите да похарчат пари, гореизброените възможности и стимули са неустоими.

И ако ви остане свободно време, освен споменатите търговки центрове, квартали и забележителности, не пропускайте да релаксирате избягвайки градския шум и тълпите от хора в зоологическата градина в Сингапур. Това е един нетипичен зоопарк. Тук посетителите няма да видят клетки, защото не съществува преграда между животните.

Вместо зидове и мрежи са използвани естествени бариери от растения, поточета и скални образувания. Уникалността на този парк също, е че той може да бъде посетен и през нощта – преживяване, което ще остане незабравимо.

В Сингапур хотелското настаняване е безпроблемно, заради изобилието от хотели, които могат да бъдат резервирани на различни цени в зависимост от бюджета. Но независимо къде ще отседнете, едно е важно: не забравяйте да си вземете чифт удобни обувки и кредитната си карта!

Искрено се надяваме, че скоро и в България сезонните разпродажби ще добият такива размери и ще се превърнат в събитие, което женската половинка ще запише в календара си и с нетърпение ще очаква.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти