Създадено за MyKi

Големите ползи от малкия пулсов оксиметър и кой избрахме ние

bb
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Грижата за здравето винаги е била важна, но сега като че ли е по-важна от всякога и измества на заден план много други теми, които женските общности доскоро обсъждаха с интерес.

Днес, за всяка майка и съпруга, водещо е желанието да знае дали семейството ѝ е добре и дали проявява симптоми на по-сериозно инфекциозно заболяване. И ако стресът от световната пандемия продължава да се натрупва, за щастие, съществуват съвременни технологии, благодарение на които жените могат да бъдат по-спокойни, по-подготвени и да реагират своевременно при тревожни сигнали, свързани с тяхното здраве или с това на най-близките им.

Сред тях е и пулсовият оксиметър. Това е надежден уред за превенция и проверка на здравния статус, който може да бъде добър помощник и при съмнения за респираторни проблеми и развиващи се пневмонии, в това число Covid-19.

Пулсоксиметърът е ефективен инструмент, който следи два важни здравни показателя: нивата на кислородно насищане на хемоглобинa (SpO2) и сърдечната честота. Много семейства го използват, за да проследяват кислородното насищане в кръвта на болен от пневмония или от друго респираторно заболяване, с цел да могат да вземат адекватни мерки в случай на рискова или животозастрашаваща ситуация.

Как се разбира дали оксиметърът отчита вярно и дали сте избрали качествен уред?

g
Снимка: MyKi

Грешни резултати биха могли да бъдат отчетени, ако батерията е стара, при измервания на много ниски външни температури или… наличие на лак за нокти, татуировки или мехенди рисунки по кожата.

Когато избирате пулсов оксиометър, е важно да сте наясно дали е сертифициран – ключов фактор, доказващ качеството му, и има ли възможност за отчитане и запис на данни от разстояние чрез мобилна апликация. И ако сертификацията е сигурна гаранция за високото качество и ефективността на устройството, то мобилната апликация ще ви даде възможност да сте информирани за състоянието на болен член в семейството си, дори ако не сте у дома. Функцията може да бъде много полезна в условията на препоръчителна изолация, когато е от особена важност да бъдем внимателни при контактите си с близки хора от рисковите групи. А записаните в приложението измервания ще можете да представите пред лекуващия лекар като детайлна справка.

MyKi Oximeter е пръстов пулсов оксиметър, който е изключително удобен за проследяване на сатурацията и сърдечната честота и позволява на използващите го лесно да следят за тревожни симптоми от вкъщи. MyKi Oximeter изпраща данните от направените измервания в мобилното си приложение MyKi Oxi, което ги съхранява в продължение на до 14 дни..Приложението MyKi Oxi е безплатно и е достъпно за Android и iOS. В него се съхранява архив с всяко направено измерване до момента, което позволява при нужда данните да бъдат преглеждани и анализирани от лекуващ лекар.

g
Снимка: MyKi

Пулсоксиметърът MyKi притежава сертификати CE и FDA, които са индикация за успешно преминати медицински тестове и свидетелство за качество от страна на европейските и американските власти. Той е малък, лек, лесно преносим и може да се използва както в домашни условия, така и от здравни заведения. А сега е и на специална, намалена цена.

С пулсов оксиметър под ръка се чувствате по-сигурни, че държите ситуацията под контрол, осигурявате нужната грижа за себе си и най-близките си и можете да реагирате своевременно, когато това е необходимо.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти