Търси се герой с DEVIN

Геройството не чака да пораснем

а
Снимка: DEVIN

Понякога децата със своята обич и безрезервна смелост ни преподават уроци, малко позабравени от годините на детството. В това ни убеди едно задружно семейство от града на липите - Стара Загора.

Галина Енева е щастливо омъжена и се радва на две прекрасни деца – момчета, силно привързани един към друг. Двамата родители споделят грижите за тях въпреки напрегнатия си работен график, а майката, която е монтажник, съчетава работата с учене. Събират се всички вечер, но не винаги, защото нерядко Галя приключва смяната си твърде късно, когато момчетата вече спят. Големият син на семейството, Дени, който е на 11 години, помага много в семейните задължения.

а
Снимка: DEVIN

Но не само за това именно той е големият малък герой за своята майка. Когато се ражда малкото му братче Марти преди 5 години и майката и бебето са изписани от родилното отделение, Дени бди с обич над малкото и не се отделя от неговата кошарка. Една вечер скоро след изписването от болницата Марти започва да посинява и почти се задушава, както впоследствие се оказва от задавяне със слюнка. В тъмната бебешка стая шестгодишно му братче мигновено разбира, че нещо не е наред и вика родителите си. Благодарение на навременната намеса на Дени бебето е стабилизирано и отведено в болница. Първите месеци след инцидента е време на безсънни нощи, много грижи и внимание от родителите и баткото Дени, за да не се повтори задавянето.

„За мен моят малък батко, Дени, е истински герой и винаги ще бъде заради любовта и грижите, които полага за своето братче и заради това, че днес Марти е сред нас! Благодаря, че ги имам и двамата и се гордея много с тях!“, възкликва Галина.

а
Снимка: DEVIN

Вече поотрасналите братя учат и играят заедно, карат колело заедно с баща си. Дени заляга на уроците, а Марти посещава детска градина. В игрите двамата винаги правят компромиси и постигат разбирателство като израз на една дълбока братска обич.

„Липсва ми да споделям моменти с тях, а толкова ми се иска да се радваме заедно на малките хубави неща в живота. Това ме мотивира да се боря, за да разполагаме с повече време заедно“, споделя майката на Дени и Марти. Едно семейство, което живее с любов и вече има едно геройство зад гърба си.

а
Снимка: DEVIN


DEVIN Изворна поставя началото на „Героят в нас“ през лятото на 2020 г. – със социален експеримент. С помощта на психолог са поканени няколко души, избрани на случаен принцип, да разкажат за себе си и да се опишат с една дума: „напрегнат“, „претоварен“, „обикновен“ и „герой“. Без да знаят, и близките им са помолени за същото. Изненадващият за участниците резултат идва, когато въпреки самокритичната нагласа на хората, близките им виждат героя в тях съвсем категорично, както личи от видеото. Експериментът извежда на преден план важните и специални неща в живота ни. Когато сме забравили кои сме, близките ни хора са винаги до нас, за да ни припомнят. Ние сме техните герои, но само защото и те са нашите. А мисията на DEVIN Изворна е чрез здравословна хидратация да ни помага да подхранваме вътрешния си герой.

Търси се герой е продължение на кампанията „Героят в нас“, тази година под знака на DEVIN Изворна се проведе игра, която да насърчи хората да „разпознаят“ героя в своето ежедневие. Споделените истински лични истории бяха десетки, а една от тях е от Стара Загора.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти