„Фотографът“: завладяващо пътешествие през векове и жанрове до лицето на Смъртта

Фотографът
Снимка: iStock

Една от знаковите творби на Галин Никифоров – автора на провокативния роман „Тяло под роклята“ (изд. „Сиела“, 2018) – се появява отново на български език в ново преработено издание.

„Фотографът“ поема отново на своето пътешествие из България, Северна Италия и Южна Кения. Пътешествие и история в историята, в която преследването на мечтата на всяка цена се превръща в най-голямата заплаха за живота.

Един ръкопис, 2 сюжетни линиии и хиляди възможни изходи пред лицето на Смъртта.                                                                  

Антон Апостолов е изключителен фотограф, чийто гений му е спечелил солидна репутация. Той тръгва по следите на легендарен ръкопис от XVIII век, в който се описва как може да бъде видяно и заснето лицето на Смъртта.  

Автор на тайнствения документ е средновековният алхимик Нино Голярди, прекарал петнайсет години в Африка в племето на нилотите. Преди да напусне Африка, Нино създава произведение, което накъсва на три части, за да не попадне то никога в ръцете на погрешните хора.

Антон чувства, че е по-близо до това да открие и събере всичките три парчета, отколкото някой някога е бил преди него. Но докъде може да стигне човек в търсене на вечната красота? И какво остава от човека, когато недостижимото бъде достигнато?

На фотографа му предстои да разбере, че... „всеки човек е от племето на Смъртта.“

Фотографът
Снимка: Ciela

В духа на „Сянката на вятъра“ на Карлос Руис Сафон,  „Фотографът“ от Галин Никифоров е майсторски написан и завладяващ роман, който препуска межу жанровете и вековете, за да ви направи част от едно пътешествие към недостижимото.

Галин Никифоров е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите „Умерено нежно”, „Добро момче”, „Фотографът: obscura reperta”, „Лятото на неудачниците”, „Лисицата”. Отличен е с наградата „Роман на годината” за романа си Лятото на неудачниците, а през 2011 г. печели националната награда „Елиас Канети” за романа „Къщата на Клоуните”. По новелата му „Нощта на мечтите“ през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти