Експериментът с лилавата гривна или как един трик може да промени живота ти!

жена лилаво
Снимка: iStock

Всички мечтаем за един по-добър свят, в който хората ще се разбират и ще постигат това, което желаят, в който няма да има насилие, омраза, страх, болка и страдание. За да успеем да моделираме света обаче, първо трябва да се вгледаме в себе си, да променим мисли си, да спрем да зацикляме на негативното, да спрем да се оплакваме и клюкарстваме. На пръв поглед не изглежда толкова сложно, но се оказва, че не е точно така.

Предлагаме ви един простичък метод, с който да се опитате да промените погледа си към света – експеримента с лилавата гривна.

Идеята е на свещеника Уил Боуен. Той открил, че ако в продължение на 21 дни човек не се оплаква, не критикува и не клюкарства, то животът му се променя. За целта той направил лилава гривна с надпис: „Свят без оплаквания“. Всеки, който се съгласи да я сложи, приема за правило да не се оплаква, критикува и клюкарства в рамките на 21 дни.

Ако в някой от тези дни забравите и произнесете оплакване, критика или клюка – трябва да преместите гривната от едната ръка на другата и да започнете отброяването на 21 дни отново. И така, докато не успеете да задържите гривната на едната ръка 21 дни без прекъсване.

Самият Боуен споделя, че е успял да завърши експеримента и да носи гривната 21 дни, без да сменя ръката, чак след 3 месеца. Оказва се, че на повечето хора са били необходими 5-6 месеца, за да се справят със задачата. Първите няколко седмици гривната прескачала от ръка на ръка по 10-20 пъти на ден, после по един път на ден, а след няколко месеца се задържала и по цяла седмица.

Причината, поради която „работи“ това упражнение, е способността на мозъка да „откъсва“ неврон от мястото, където е „свикнал“ да подава импулс, като така сменя фокуса при подаване на импулса. По този начин се променят и филтрите, през които човек вижда и преживява света.

Сбъдни най-съкровеното си желание с тези прости магически трикове

Според психолозите лилавият цвят има тонизиращо въздействие върху мозъка, сваля тревогата и раздразнението. А 21 дни са достатъчен период, за който дадено действие да се превърне в навик и да се закрепи в подсъзнанието.

Хиляди хора, които направили успешно експеримента с лилавата гривна, споделили, че сякаш са свалили превръзка от очите си. Те установили, че светът не е толкова лош и че сме заобиколени от хиляди интересни и позитивни неща.

В началото не е толкова лесно, но с времето изборът да мислиш и живееш позитивно, без недоволство и негативизъм, става все по-осъзнат.

Кои цветове носят късмет през 2023 според китайския ви зодиакален знак

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти