Edna на 4: Четирите посоки в моя живот

Edna на 4: Четирите посоки в моя живот
Снимка: Thinkstock

Север – Изток, Юг – Запад.

Майка е от Варненско. Тя ми е предала безкрайната щедрост на златните добруджански ниви, синята романтичност на морето, нежността на бриза, песента на щурците...

Татко е от Пазарджишко. С него ни делят точно 33 години. От зрелостта на Христовата възраст нося амбициите, трудолюбието, отговорността, упоритостта, жарта на отстояването на принципите си, силата на традициите...

Изтокът в живота ми са първите безгрижни детски спомени, нежните песни и вълшебните приказки. Мечето Мими, облечено с моите дрехи, Феята Малвина, от която получавах писма и подаръци и безпрекословно бих ѝ отишла на гости в замъка...

Югът е най-големият ми успех – умението ми да съм оптимистична, добронамерена и любвеобилна. В пътуване към истинското щастие открих втората си голяма любов, която е хармонична и благодатна, за която постоянно благодаря на Бог.

Северът е другата ми визитка – безкрайната ми любознателност. От малка посрещам света с искрящи сини очи, широко отворени към красотата наоколо. В приказния свят на книгите оживяват различни реалности, добивам опитност и мъдрост, но тези паралелни животи ме отварят навън, към хората.

Изливането на чувствата ми в стихове е основен начин да изразя себе си. Още от осемгодишна, още с първите букви. Преподаването на красотата на словото на роден език е сред главните мисии в живота ми, които ме удовлетворяват, които превръщат работата ми в творчество и вдъхновение.

Западът около мен са всички трудности, парадокси в живота ми. Светлината в мислите, в действията ми често в служебен план ми пречи! За съжаление в нашите географски ширини откроилият се не е стимул за усъвършенстване, а страх от конкуренция.

Въпреки всичко и четирите посоки в мен са в неразбиваемата спойка на християнския кръст. Неизкоренимата ми вяра, че душевната ми хармония е най-голямата ми сила, е основната ми същност.

От Канелия Божинова-Славчева

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти