Една цяла ера или 25 години с издателство ЕРА

ера
Снимка: ИК "ЕРА"

Януари 2021 година – точно четвърт век откакто издателство Ера прохожда на българския книжен пазар. Увереността в успеха, вроденият усет към подбор на вълнуващи заглавия и автори и най-вече огромната им любов към книгата, бързо превръщат издателството в едно от водещите в страната.

Неизброими са паметните моменти, които съпътстват Ера през годините. Срещите със световноизвестни имена като Никълъс Спаркс, Джефри Дивър и Алфонсо Сабела. Панаирите и алеите на книгите с неповторимата им творческа атмосфера, връзката с читателите… Полученото обществено признание и награди за принос към развитието на културния живот у нас, са само част от богатата им биография.

Благодарение на усилията на издателството българските читатели са едни от малкото в света, които могат да се насладят на пълната колекция с произведенията на великата Агата Кристи в едно оформление. Но неуморният дух на екипа не спира дотук. Те продължават целенасочено да работят върху осъвременяване на визията и предлагането на нови тематични оформления, последното от които излиза в края на януари – „Загадка в открито море. Пътешествията на Поаро”. Сборникът побира в себе си най-интересните пътувания на гениалния детектив по суша и море. Любовта към творчеството на Кралицата в жанра се предава от поколение на поколение, а усърдният труд на Ера се отплаща с огромен интерес от страна на младата публика.

ера
Снимка: ИК "ЕРА"

Задоволяването на читателския глад на младата аудитория, е сред основните приоритети на издателството. Успешен проект в тази насока се оказва и поредицата „Орденът на асасините”. Книгите следват развоя на изключително популярната компютърна игра, превърнала се в предпочитан избор на малки и големи любители на фентъзито.

Сред най-забележителните успехи в историята им е и издаването на руската криминална поредица „Бригадата“ – поемат риск, който се оказва оправдан и завърша с излъчването на сериал в националната телевизия.

А най-дългата до момента серия – като времетраене и като брой заглавия, е ЕраТрилър, в която влизат едни от най-популярните романи в жанра. Ера са доказали многократно , че имат впечатляващ усет към добрата криминална литература. През настоящата година може да очаквате нови книги от вече познатите и у нас автори на бестселъри Виктор Метос, Филип Гуин Джоунс и Алекс Майкълидис. За почитателите на скандинавската литература Ера подготвят нови романи от Рагнар Йонасон и Юрт и Русенфелт, част от друга харесвана от публиката серия – „Северно сияние“, която включва най-вълнуващите заглавия от северните страни. Най-популярният съвременен исландски автор Рагнар Йонасон, изключително бързо спечели сърцата на публиката с дебютното си заглавие у нас „Снежна слепота”, което излезе през ноември 2020 г.

ера
Снимка: ИК "ЕРА"

Няма как да не споменем и важни документални книги като „Гомор” и „000“ от Роберто Савиано – осъден на смърт от италианската мафия за разобличаването им, както и „Ловец на мафиоти” и „Заразената столица” от магистрата Алфонсо Сабела, който през 2009 и 2017 г. осъществява две изключително успешни национални премиери на книгите си в България, организирани от издателството.

Любителите на любовната, романтична и драматична литература също намират най-забележителното от жанра в каталога на Ера. Те са първият чуждестранен издател на една от най-обичаните и продавани френски авторки – Анес Мартен-Люган, която впечатлява аудиторията с проникновените си и вълнуващи истории. А новата серия романтични книги на наложени световни писателки е сред фаворитите на читателите, очаровани от романтичните сюжети, които се разгръщат на фона на екзотични дестинации.

Безспорен хит в каталога на ЕРА е всеобщият любимец Никълъс Спаркс, от когото също подготвят нова изненада за многобройните му фенове у нас. „Три седмици с брат” ми е откровен автобиографичен разказ на Никълъс за силата на семейството, за повторното откриване на пътя един към друг и към себе си по време на околосветско пътешествие, на което поема заедно с брат си. В типичния си стил Спаркс ни въвлича в историята на собственото си семейство, с всички трудни, забавни, трагични и ексцентрични моменти.

ера
Снимка: ИК "ЕРА"

Като споменахме чуждестранни дестинации – поредицата им от книги за пътуване се превърна в тотален хит, предоставяйки възможност на публиката да се отправи на пътешествие до непознати страни, да опознае бита и културата им, да преживее емоцията на авторите. Всичко това поднесено разтоварващо, увлекателно, поучително и с много чувство за хумор.

От издателство ЕРА се надяват тези 25 години да са едва началото на един многократно по-дълъг творчески път и обещават все така да даряват усмивки на читателите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти