Създадено за Lidl

Един летен ден, в който…

a
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Дойде лятото и дългите му дни, в които сякаш имаме време да направим всичко – от лека и енергизираща закуска, през удовлетворяващ работен ден до весела вечер с приятелки на коктейл или разкрасяване на градината.

Ето как си представяме ние един хубав летен ден, в който има място за всичко:

Сутрин – кафе с гледка

Сега, когато слънцето изгрява още в 5, имаме всички условия да станем 30 минути по-рано и да отдадем дължимото на кафето, закуската и времето за нас.

Изберете си онова кътче от дома, от което се открива най-хубава гледка през прозореца или терасата.

Подредете старателно масата, сякаш ще посрещате гости. Освен чашата с кафето, сипете си чаша плодов сок или плодово мляко, защото денят заслужава да започне здравословно и цветно.

Декорирайте със саксийка с цвете или купа с плодове и се отдайте на положителни мисли, дори да имате едва 10 свободни минути.

На работа – с ефирна лятна рокля

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Лятото е времето на леките памучни рокли, на удобните дрехи, на широките панталони. Тази година не пропускайте възможността да сте цветни, шарени и летни във всеки един ден, за да усещате лятото непрекъснато около себе си.

Модните тенденции са благосклонни и връщането към по-свободни модели дрехи идва точно навреме за летните горещини. Само изберете вашия любим десен – на флорални мотиви или етно шарки и се отправете към офиса.

Обедни импровизации през горещите дни

Не правете компромис с храната и подгответе още от вкъщи вкусен обяд. В кутия за храна можете да сложите салата от сезонни зеленчуци без да я овкусявате, а в малко бурканче да смесите дресинга и да го сложите непосредствено преди да обядвате. Така ще запазите салатата свежа до обяд.

А ето тук може да откриете няколко рецепти за лятна салата, с които да разнообразите менюто си, наслаждавайки се на сезонните зеленчуци и плодове.

Колкото до месото, със сигурност е останала една пържола от снощния грил с приятели. Кутия готово суши също е добра идея за летен обяд, различен от обичайното меню в близкия до офиса ресторант.

Следобед – време за мен и моето хоби

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ако свършваме с работата в 5 следобед, ни остават още 5 часа до настъпване на вечерта – достатъчно време, за да се посветим на хобито си.

След здравните ограничения много от нас оцениха откритите пространства на дома си, без значение дали става дума за малко балконче с две саксийки или голям двор, нуждаещ се от сериозна градинарска работа.

Което и от двете да имате, посветете му час от следобеда си. Работата в градината, досегът с природата или дори само с една петуния от нея, могат да окажат благотворно влияние на настроението, кръвното и нивата на стреса. И като ще го правите, правете го със стил – снабдете се с всички необходими градинарски принадлежности като маркуч, малко гребло и лопатка, задължителната лейка и забравете макар и за час всички служебни проблеми.

Вечерите са за приятелите

s
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Ей така, съвсем по лятно лежерно, стигнахме до края на нашия ден, в който има място за всичко. Няма как да имаме идеална лятна вечер без събиране с приятели на по бира и грил, на лек коктейл или чаша вино.

Доставете си удоволствие и от футболните страсти, които ще бушуват до средата на юли. Те са подклаждат най-добре с белгийска бира, без значение за кой отбор сте.

А когато страстите утихнат и остане само уханието на липите преди заспиване, ще знаете, че сте взели най-доброто от деня. А това значи и от живота.

Това ли е и вашата представа за хубав летен ден? За изпълнението са му нужни само няколко съставки – желание, топли слънчеви лъчи и продуктите от новата брошура на Lidl, които може да откриете лесно тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти