Еди Мърфи в търсене на сина си и още (Плейлистът на Edna #5)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►

МУЗИКА

Рок терапия

Десетият албум на Foo Fighters, “Midnight Medicine”, излезе на 5 февруари, а сингълът от него, който се появи в първия ден от новата година вече си има официално видео. В “No Son of Mine” рокаджиите изливат чувствата си към „лицемерието на самодоволните лидери, хора, които са виновни за престъпление, за които се предполага, че са срещу“. Звученето е повлияно от банди като Motörhead и Metallica, а кадрите на клипа показват изпълнение на песента от Дейв Грол и компания в комиксова стилистика.

Двойна сила

След хитове като “Titanium”, “Flames” и “Let’s Love” Сиа и Дейвид Гета отново обединяват мощни вокали и заразителни бийтове за ново съвместно парче. “Floating Through Space” е част от саундтрака на филма “Music”, чийто режисьор, сценарист и продуцент е австралийската изпълнителка. Песента продължава в духа на останалите песни от него с вдъхновяващи послания, които могат да спасят някой ваш лош ден.

Изкуството изисква жертви

The Weeknd направи очаквано добро шоу между двете полувремена на Суперкупата по американски футбол. Миксът включваше най-големите му хитове, както традиционно правят звездите, поканени за събитието, а Абел беше заложил на образа си от актуалния си албум “After Hours”.  Но освен че за близо 15-минунтното си изпълнение, гледано на живо от милиони зрители, той няма да получи хонорар, The Weeknd е вложил цели 7 милиона долара от личните си средства, за да осъществи шоуто такова, каквото го виждаме.

КИНО

Космически битки

Поредната история с Брус Уилис, която смесва екшън и научна фантастика, го отпраща в 2524 година, когато хората вече са започнали с колонизирането на други планети. Там героят му, бивш военен на име Джеймс Форд, е върнат обратно на служба, за да помогне на свои колеги, атакувани от извънземна цивилизация. Така във филма “Cosmic Sin”, разпространяван дигитално от 12 март, той ще трябва да предотврати междузвездна война, която застрашава човечеството.

За короната и семейството

Продължението на комедията “Coming to America” от 1988 г. ни среща отново с африканския престолонаследник Акийм, в чийто образ се завръща Еди Мърфи. Напът да стане крал на Замунда, главният герой разбира за съществуването на свой син в САЩ, когото тронът задължава да бъде открит. Така Акийм и верният му служител Семми (Арсенио Хол) се отправят към чуждата страна за нещо повече от дипломатическа мисия. Дом на “Coming 2 America” дава Amazon Prime Video, където филмът прави премиерата си на 5 март.

Отмъщението не може да чака

Олга Курилинко влиза в ролята на Клара – ветеран от френската армия, преместен в Ница като част от операция „Сентинел“. В компанията на част от семейството си тя се опитва да се възстанови психически, но плановете ѝ се преобръщат, когато сестра ѝ е открита полумъртва. Опитвайки се да отмъсти на извършителите, Клара ще се сблъска със сина на властен руски олигарх и още властни играчи. Как ще завърши историята ѝ, ще видим в екшъна на Netflix - “Sentinelle” от 5 март.

ОЩЕ

Приятна изненада

В една от най-любопитните реклами, излъчени по време на Суперкупата, е тази на новия електрически модел на Cadillac, в която виждаме неочаквано „продължение“ на „Едуард Ножиците“. Главни действащи лица са Уинона Райдър като героинята си от класиката - Ким, и Тимъти Шаламе в ролята на сина ѝ Едгар, наследил съдбата на баща си Едуард. Освен свежа идея за реклама, смятаме, че това може да послужи и за вдъхновение на следващ филм…чуваш ли, Тим Бъртън?

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти