Домашен любимец за всеки вкус

Домашен любимец за всеки вкус
Снимка: Thinkstock

Ако сте решили да вземете домашен любимец вкъщи, но все още се чудите какъв, ето какво можем да ви кажем ние за най-предпочитаните домашни любимци и техните особености.

Куче

Няма спор, че клишето ''най-добрият приятел на човека'' отговаря на цялата истина, щом говорим за тези четириноги симпатяги.

Породите при тях са много и за всеки вкус.

Дали искате кучето ви да е по-гальовно като Голдън Ритривър, Кокер Шпаньол или Лабрадор, или сте безапелационни и сте се спрели на куче-пазач в лицето на ротвайлер или питбул, оставяме да реши вашият семеен съвет.

Но имайте предвид, че кучето не е стока, която може да върнете в магазина, само защото предварително не сте преценили, че повече не желаете да поемете грижи и отговорности.

Ако имате деца вкъщи, проучете особеностите на породата, която сте си избрали, за да сте подготвени за оптималното приспособяване както на детето ви, така и на четириногия другар.

Котка

Тази мъркаща животинка е известна със своя самостоятелен и гальовен характер. Ако и вие сте по-спокойно семейство, и нямате време за разходки навън, то котката е един успешен избор за добър компаньон вкъщи.

За малчуганите е важно да нямат алергия към този любимец, която най-често се проявява със зачервени и сълзящи очи, кихане и силен сърбеж. Котката е доста по-чистоплътна от кучето и е подходяща за по-заети и уравновесени хора. Мяууу!

Костенурка

Ако не искате да имате нищо общо с алергии и хвърчащи косми, то тогава влечугите са точно за вас. Костенурката се гледа лесно, но трябва редовно да почиствате нейния аквариум или клетка, за да предотвратите неприятната миризма у дома.

Сухоземните черупчести столетници могат без проблем да се разхождат и навън, когато месеците са топли и е пълно с гъста зелена трева, която да си пасат на воля.

Заек

Тези пухкави твари нямат равни по симпатичност. Гледат се изключително безаварийно, но отново е важно да почиствате клетката им поне веднъж седмично (по обективни причини).

Ако ги пускате из апартамента (което е важно условие, за да се раздвижват), нека да е само под строгия ви контрол, за да не се чудите после защо кабелът на лаптопа или телевизора е прегризан на две.

Хамстер

Въпросният дребен гризач също е подходящо попълнение за по-натоварените семейства, защото не изисква разходки или някакви по-специални грижи.

Почиствайте стърготините на своя хамстер редовно и поставете в клетката му (аквариума) въртящо се колело, за да може да изразходва своята енергия пълноценно.

Прочетете още:

Какво да направим, ако кучето ни наддава килограми

Кои храни са вредни за вашите домашни любимци

Зелената котка-храст, която очарова света

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти