Създадено за dm

dm стартира кампания за женско здраве и здравословен начин на живот

d
Снимка: dm

Всички жени са изричали поне един път в живота си думите „Излизам с приятелки“ и вероятно у мъжете това е оставяло впечатление за някакви сакрални дейности, които извършват дамите само когато са заедно.

Всъщност „по женски“ преди всичко означава възможността на всяка edna от нас да сподели свои емоции, планове и мечти в сигурна и позната среда, която може да окаже подкрепа и да прояви разбиране. Няма какво да се лъжем – така, както може да те разбере една жена, нито един мъж няма да може никога – и това е съвършено нормално. Както мъжете излизат в мъжка компания и споделят вълненията си, така и дамите имат нужда от емоционалното рамо на своите „сестри“, за да изразят спокойно мислите и нуждите си и да поговорят помежду си по теми, които ги вълнуват.

Една от тези теми, по които не се говори много в обществен план, е женското здраве в неговите физически, психически и емоционални измерения. Отбелязвайки Международния ден на женското здраве, 28 май, dm стартира мащабна и дългосрочна инициатива именно в тази посока – информиране и обществен разговор за женското здраве, с акцент върху социалните фактори, които оказват силно влияние върху него.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Кампанията е международна и се провежда в 12-те държави от групата, а продължителността ѝ е няколко месеца с цел постигане на по-широка информираност и съответно осъзнатост у жените за тяхното собствено здраве и здравословния начин на живот.

Причината dm да подемат този разговор е напълно разбираема и логична и се корени точно в онзи „разговор по женски“, който веригата води по съвършено естествен начин със своите клиенти. От една страна магазините осигуряват изключително приятна атмосфера, която жените предпочитат, избирайки от стотиците продукти за женско здраве, от друга страна самата верига dm  е своеобразна „женска компания”. Около 90 процента от клиентите и около 95 процента от служителите в dm групата са жени, а това само по себе си представлява една автентична общност, в която жени подкрепят жени.

Затова и кампанията надгражда вече съществуващата връзка между dm и жените и обединява усилията и опита на голям екип от акушер-гинеколози, диетолози, лайф коучове и много други експерти, които ще предложат на жените мащабен поглед върху темата за женското здраве. В следващите месеци ще бъдат разгледани теми, вълнуващи жените, включително психическия стрес (от който жените страдат много по-силно, особено когато е свързан и с отглеждане на деца и поддържане на семеен уют), хранителни навици, менструалния цикъл и хормоналния дисбаланс, грижата за кожата и много други области от живота, в които имаме нужда от подкрепа и приятелско рамо.

Верига dm предвижда разнообразни теми, по които ще предложи експертни съвети на жените в своя сайт, в социалните мрежи и в своите магазини. Фокус ще бъде поставен върху грижата, която всяка жена трябва да полага за себе си, за себеприемането и реалната оценка на собствените възможности и потенциал.

И за да изрази още по-ярко грижата за себе си, dm дават тон с едно неустоимо предложение към всички, които това лято искат да си подарят няколко дни спокойствие и заслужена почивка. В томбола, провеждана в приложението Моят dm-App, веригата подарява осем уикенда за двама в Разлог!

d
Снимка: dm

Ето и условията за участие:

  1. Изтеглете Моят dm-App от Google Play за Android или App Store за iPhone, след това се регистрирайте и влезте в профила си.
  2. Изберете и си купете продукти от асортимента на dm България на минимална стойност 35 лв. - или през приложението, или пък сканирайте клиентския си номер от Моят dm-App на каса в dm магазин, и не забравяйте да приемете условията за участие в томболата.

Всяка седмица на томболен принцип ще бъде изтеглян по един участник, който печели уикенд за двама в хотел в гр. Разлог в периода 22.09.2023 – 24.09.2023 г.

Пълните условия за участие можете да видите в сайта на dm. 

Стискаме палци на всички жени, които ще се включат в томболата – можете да  направите това от 8 юни до 2 август, тоест, имате на разположение почти два месеца. А наградата е чудесна възможност да започнете своя личен, вътрешен разговор за здравето и грижата за себе си, която всички ние заслужаваме - защото ако ние самите не бъдем грижовни и милостиви към себе си, не можем да очакваме някой друг да бъде вместо нас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти