Създадено за

Дерматолозите препоръчват: Витамин C и ниацинамид за здрава и сияйна кожа

Дерматолозите препоръчват: Витамин C и ниацинамид за здрава и сияйна кожа
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

В последните години думата „ниацинамид“ все по-често присъства в рекламите на козметика и специално – на тази за лице. Ако отначало не обръщахме кой знае какво внимание на това вещество и неговото място в грижата за кожата, сега ситуацията е различна - жените започнахме да се интересуваме какво точно прави ниацинамидът за нас и защо е добре да го имаме в продукта, който ползваме. Днес ще дадем по-пространно и информативно обяснение за действието на този витамин – защото това е именно витамин – и защо е жизненоважен за кожата ни.

Ниацинамидът е представител на витамините от В групата и съществува в нея под името В3. Има ключова роля за здравето на кожата – помага за изграждането на специфичен вид протеин (кератин), който поддържа кожата здрава и стегната, както и за това да „заключва“ влагата в нея, така че да предотврати вредни външни влияния.

Сред останалите му функции са изграждането на липидна бариера, която, от своя страна, задържа влагата и така кожата е хидратирана и свежа; минимизиране на порите и фините бръчки, регулиране на себума, защита срещу вредните слънчеви лъчи и лечение на хиперпигментация.

Според д-р Боянова, дерматолог и член на Европейската Академия по дерматология и венерология  (EADV) и на Българско дерматологично дружество, ниацинамидът има силни антиоксидантни свойства и предотвратява преждевременното стареене на кожата, а когато е комбиниран с две други активни съставки – витамин С и хиалуронова киселина, синергията между тях осигурява здрав и сияен вид на кожата.

d
Снимка: Mixa

По думите на специалиста ниацинамидът е чудесно средство за уеднаквяване на тена и съживяване на общия вид на кожата. Особено ценен е в случаите на хиперпигментация – онези упорити тъмни петна по кожата, появили се заради повишеното производство на меланин вследствие на прекомерно излагане на слънце, хормонален дисбаланс, възраст, прием на медикаменти или възпаление на кожата.

Препоръките на д-р Боянова са в посока на употреба на продукти със съдържание на ниацинамид, витамин С (който е много мощно средство за борба срещу свободните радикали) и глицерин – който пък действа хидратиращо и противовъзпалително.

За всички, които се притесняват от употребата на витамин С заради чувствителна кожа, експертът препоръчва просто да сведат прилагането му в по-ниска концентрация, която няма да дразни кожата.

Къде да намерим ниацинамид и витамин С и как да ги съчетаем в грижа за кожата на лицето?

Разбира се, че никой не очаква да хукнем да търсим съставките една по една и да ги комбинираме сами вкъщи. Най-удачно е те да влязат в рутината ни под формата на готов продукт, минал съответните клинични изпитвания и доказал се в положителното си действие.

Niacinamide Glow е новата серия на Mixa, насочен именно към чувствителна кожа, страдаща от повяхване, потъмнял и неравен тен, разширени пори, хиперпигментация. Двата продукта в нея привличат вниманието ни – и това на специалистите дерматолози – тъй като са с обещаващо положително действие.

Мицеларната вода Niacinamide Glow е нежна към кожата, има неутрално pH и решително премахва грим и нечистотии от кожата. След нейното нанасяне няма нужда да измивате кожата допълнително – ще я усетите сияйна, мека и със сиянието на младата и здрава кожа.

d
Снимка: Mixa

След нея нанесете хидратиращия крем за лице, обогатен с ниацинамид (за сияйна кожа), витамин C (за изсветляване) и сквалан (за хидратация). Той дава моментална и интензивна хидратация в продължение на 48 часа. Съставките му са хипоалергенни, а консистенцията на крема е лека и немазна, попиваща веднага в кожата. Хидратиращият крем е идеален за уморена, безжизнена кожа, а като бонус придава на кожата здрав блясък, докато тенът изглежда равномерен.

d
Снимка: Mixa

И двата продукта са специфично разработени за чувствителни кожи и са създадени под стриктен медицински контрол.


Всички продукти може да откриете на достъпна цена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти