Дара Екимова - другото поколение в българската попмузика

Последното десетилетие на българската музикална сцена донесе една вълна със специфично поп звучене. Конкретен стил, в който изразяват себе си вече утвърдени “млади” имена. Виждаме ги на различни музикални събития, слушаме ги по радиото, откриваме ги във всички познати музикални платформи и отразяваме за себе си, кое е “нашето нещо”. Дали става дума за еднодневки, или пък за творци, които гледат сериозно на музиката и се развиват  по всички правила на шоубизнеса? Голяма част от тази нова вълна артисти идва със собствено, авторско виждане за текстовете и музиката. Факт, че последователите са не само подрастващи, а хора на всякаква възраст. 

Доказателство са пълните площади в малките градове и огромните пространства, когато става дума за мащабни събития, като Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour например. Това лято отново предлага сериозна “разходка” из цяла България. А някои от имената, които срещаме носят със себе си пластове лична и семейна история. 

Тя порасна пред очите ни… Дара Екимова е вече голямо момиче. Детето, за което знаем едва ли не всичко още от раждането му, категорично “отдели” себе си като разпознаваемост от останалите млади звезди у нас. Направи го и с нужната доза уважение към баща си Дими - в началото, преди години я чухме с хит на “Сленг”. Впоследствие станахме свидетели на един много приятен облик, зад който се оказа, че стоят години вокална подготовка и писане на текстове от крехка възраст. Каква е разликата между обичайните “лимонади”, които често чуваме и осмислените, лични преживявания? Колко е важно да бъдеш грамотен? Оказва се, че освен задължителния “пакет” музикална подготовка, Дара Екимова има интерес и към психологията. 

И не разчита на жълти новини за личното си пространство. 

За пътя от личната терапия, към прочита на Юнг и други световни величини в психологията, затова каква е реалната натовареност на “другото поколение” в българската попмузика, а също и колко дразнещо е, когато по радиото някой от водещите говори на “аутрото” на неин хит - можете да чуете/видите в подкаста “Тройка по никое време”. Милена, Кирил и Тодор от сутрешното радио шоу “Тройка на разсъмване” поставят темата за музиката в ново измерение, както и за психологията, като наука за пораснали момичета. 

В “Недей да ме будиш” с Тино, Дара отново включва лична история. А какво е да пееш на голям концерт и да изживяваш “сложна” любов - споделя в подкаста. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти