Създадено за NIVEA

Дай на кожата си всичко, от което се нуждае: наръчник за хидратация, сияние и комфорт

Дай на кожата си всичко, от което се нуждае: наръчник за хидратация, сияние и комфорт
Снимка: iStock/Getty Images

Ако попитате Edna съвременна дама за какво си мечтае, то е да има малко повече време за себе си. Динамиката на ежедневието, предизвикателствата и всички задачи, с които сме свикнали да жонглираме постоянно, превръщат малкото мигове време за нас в истинско блаженство.

За съжаление, стремежът ни винаги да сме перфектни си има един малък недостатък – отразява се неблагоприятно както на организма, така и на кожата ни. За да постигнем перфектния баланс, трябва така да разпределяме задачите си, че да ни остава време, което да посветим на себе си – дори само 10 минути на ден. А когато това е съчетано и с хидратация (особено лятото), тялото ви ще ликува. 

Хидратираната кожа е щастлива кожа! Благодарение именно на хидратацията, кожата ви изглежда и се усеща гладка, мека и по-малко чувствителна към дразнителите на околната среда. Имаме няколко безотказни съвета за това как да се чувствате добре отвътре и отвън, а кожата ви да бъде своето най-добро „аз“.

Снимка: iStock/Getty Images

Когато взимате душ, не прекалявайте с топлината на водата, защото може да лишите кожата си от влагата, от която се нуждае, за да бъде здрава и мека. Намалете температурата на водата, доколкото ви е възможно - сега е лято и това не е сложна задача, но принципът важи за всички сезони.

Нанасянето на овлажняващ крем няколко минути след душ, ще помогне на кожата ви да абсорбира изгубената влага, докато порите ѝ са отворени. За наша огромна радост, открихме правилния овлажняващ крем за целта – NIVEA Soft крем.

Сещате ли се за онези мигове, когато навън и нетърпимо горещо и извендъж завали дъжд? Или когато цял ден сте се пекли на слънце и след това вземете хладен душ? Точно така се усеща и този овлажняващ спасител, който се грижи кожата ни да е интензивно хидратирана в продължение на цели 48 часа! NIVEA Soft крем се топи нежно върху кожата и попива бързо, дарявайки ни с неповторимо усещане на мигновена свежест. Формулата му е обогатена с Витамин Е, който укрепва кожната бариера, спомага за задържане на влагата и има антиоксидантни свойства, както и с ценно масло от жожоба, което съдържа витамини и минерали, отговорни за мекотата и еластичността на кожата.

Снимка: NIVEA

NIVEA Soft крем не е нито крем за лице, нито за тяло – той е за всичко, за всеки ден и за всяка кожа. Тоест, ако ни попитате кой продукт задължително ще сложим в сака за почивката или ще държим непрекъснато на тоалетката, то това със сигурност би бил NIVEA Soft крем – просто няма как да не се влюбите в него още от първия допир. Неговата мултифункционалност, смесена с божествения ефект на летен дъжд, кара кожата ни да изпитва блаженство и я дарява с усещане за вечно лято.

Освен пиенете на достатъчно количество вода на ден, включете в менюто си храни, богати на есенциални мастни киселини - като сьомга, зехтин, орехи и тиквени семки.

Снимка: NIVEA

Понякога собственият ни дом или работно място могат да бъдат причина кожата ни да се изсушава по-бързо. Например климатикът през летните месеци или отоплителните тела през зимата могат да отнемат влагата от кожата ни и тя да се дехидратира. Влажността на въздуха трябва да варира между 30 и 50%, затова и не бива да прекалявате с твърде големия студ или жега в помещението.

Вече можем да бъдем напълно спокойни за красотата на кожата си, защото с правилната грижа, лятото ни е приятел, а не повод за притеснения.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти