Да се настроим за есента

Да се настроим за есента
Снимка: Thinkstock

Лятото вече се изнизва през задната врата, а есента настъпва все по-уверено с всяко жълто листо върху дърветата в парка.

С отминаването на топлите сезони преустановяваме дългите разходки под натиска на застудяващото време и първите студени капки дъжд.

Повод за носталгия обаче няма.

Есента е време за презареждане на батериите, връщане към ежедневието и стартиране на всички професионални и лични проекти, за които до сега нямахте време.

Ето как може да организирате ежедневието си и да се настроите за настъпващата есен.

Променете сутрешната си рутина
Летните вечери продължават до малките часове на нощта, а после ставането винаги е проблем. С застудяването на дните и нощите обаче със сигурност сте усетили, че вече по-трудно се събуждате сутрин. Затова вместо да се излежавате в леглото и да отлагате с още 5 минути алармата, докато накрая вече не закъснеете наистина сериозно за работа, по-добре се опитайте да станете по-рано.

Нагласете алармата за няколко минути по-рано, които да посветите на пиене на кафе или чай, леки сутрешни упражнения и преценка какво да облечете за деня. Може дори да подготвите дрехите си от вечерта. През лятото е лесно просто да скочите в една рокля или пола и топ, но есента се изисква малко по-топло облекло.

Експериментирайте смело с различни аксесоари като шалове, шапки, тънки ръкавици и каквото още ви дойде на ум.

Подсилете имунитета си
Плодове, зеленчуци и отново плодове и зеленчуци, за да сте сигурни, че ще се разминете с настинките и досадните грипове, които върлуват при смяната на сезоните.

Определяне на целите
Направете си списък с всичко, което искате да постигнете до Коледа. Това може да е свързано с обновяване на гардероба, придобиване на нови вещи, влизане във форма, отслабване или каквото друго искате да осъществите, но все отлагате.

Когато запишете идеите и амбициите си черно на бяло имате по-голям шанс да си ги визуализирате, осъзнаете и да пристъпите към изпълнението им.

Възстановете баланса си
Лятото често се поддаваме на различни изкушения и сме склонни с лека ръка да загърбим режима си. Сега е време да възстановите вътрешната си хармония и да се подготвите за спокойното посрещане на зимните месеци и празниците през тях.

Не се поддавайте на стреса, който настъпва с връщането на работа след отпуската и изпращането на последните летни дни. Настройте се положително и си намерете нови неща, които ви предстоят и които да очаквате с нетърпение.

Наслаждавайте се на есента
Използвайте пълноценно хубавото време до последно и събирайте последните слънчеви лъчи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти