Да пиеш по бельо в леглото или финландската тайна на щастието

жена секси
Снимка: Thinkstock

Забравете за "люка" и хюга" - в града има нова любима чуждица, която значи не просто щастие и уют, а е истинска нирвана.

Запознайте се с термина "Pantsdrunk", който е английският вариант на финското "kalsarikanni". Терминът буквално означава да пиете сами вкъщи по бельо. Няма как да не им го признаем на финландците - измислили са го чудесно!

Може би, защото там е мрачно и студено през по-голяма част от годината, но се оказва, че за финландците синонимът за щастие е да си стоиш на топло и уютно вкъщи, да си сам със собствените си мисли на спокойствие и да пиеш алкохол, за предпочитане в леглото и по бельо.

 

Disney Night via @hap_fashion by @simona.julia 💙 #disney

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

И да, във Финландия това е напълно приемлив начин да прекарваш вечерите си или свободното си време, а не е признак на депресия и необщителност, както биха сметнали някои хора в България. "Pantsdrunk" е толкова важна част от финландската култура, че министърът на външните работи я включи в създадения от него онлайн пътеводител за страната.

В него оригиналната финландска дума "Kalsarikannit" e придружена от емоджита по бельо с чаши в ръце и описанието, че това е моментът, в който си решил да пиеш сам вкъщи без никакво намерение да излизаш след това, защото така се чувстваш най-щастлив и отпочинал.

 

Cozy Night via @hap_fashion by @homebyis 🌙 #room

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

Знаем, че през зимата температурите във Финландия често са доста под нулата, а светлите часове на деня са силно ограничени, така че е съвсем логично "pantsdrunk" да е традиция. Дори малко съжаляваме, че и тук зимите не са чак толкова сурови. Не е съвпадение, че Финландия винаги се нарежда в топ 5 на най-щастливите държави. Там приемат нуждата от лично щастие, спокойствие и уют много сериозно, а "pantsdrunk" е начин за самопомощ, справяне с трудностите и преодоляване на натрупаните напрежение и стрес - точно като "хюга" и "люка".

 

Movie Day via @__fashion.__.mood by @tori.smi 💕 #netflix

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

"Pantsdrunk" включва още гледане на много сериали, скролване из социалните мрежи, хапване на сладко и солено без чувство за вина, излежаване на дивана и блокиране на всякакви мисли и тревоги за офиса и работата. Този начин на почивка може да доведе само до едно - до един по-здравословен, зареден с енергия и преливащ от спокойствие живот.

 

Movie Night via @hap_fashion by @lenajosefineb 🌙 #pizza

A post shared by Fashiongals (@fashiogalsz) on

Финландците дават пример с чувството, което много хора изпитват през неделните следобеди, знаейки, че на другия ден ги чака работа. При подобен тип емоции те силно препоръчват "pantsdrunk", защото той ги притъпява напълно и ви кара да чувствате само и единствено блажено спокойствие.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти