Да бъдеш красива на 20 е дар, да бъдеш красива над 40 е вътрешна победа

Да бъдеш красива на 20 е дар, да бъдеш красива над 40 е вътрешна победа
Снимка: netinfo

Toзи текст е за теб! Защото си прекрасна!…

Харесвам красотата на жените 40+. Тя е специална. Жените не са случайно красиви на тази възраст. Красотата им е доказателство за красиво вътрешно състояние, за житейска мъдрост и осъзнатост.

Добре поддържаното тяло и грижата за кожата не са достатъчни, за да има една жена излъчване като на Брук Шийлдс или Дженифър Анистън. Често ми се случва да заглеждам лицата на хората в градския транспорт и да си мисля за това каква емоция е „запечатало“ лицето на човека. Можеш да видиш как най-често се е чувствал този човек през годините – подозрителен и недоверчив, изпълнен със завист или насмешка, гневен и огорчен или упорито търсещ красивото и в хубавите, и в тъжните моменти, искрен и свободен (или поне търсещ вътрешната свобода).

Помня как веднъж в метрото се бях захласнала да наблюдавам една фина, женствена и „духовно елегантна жена“, която на фона на хората наоколо, сложили „защитната маска“ на недоверието на лицето, изглеждаше като слънчев лъч в мрачен ден.

Не, това не означава, че тези жени са винаги щастливи или че са последователки на изкуственото позитивно мислене, че не изпитват дълбоко емоциите (и радост, но и гняв или тъга) или че не забелязват проблемите. Такива жени са истински себе си, позволяват на негативната емоция да мине през тях, да я преживеят, осъзнаят, намерят някакъв смисъл в нея и след това я пускат да си замине. Няма как да не сте попадали във фейсбук на една мисъл „Не позволявай раните да те превърнат в това, което не си/не искаш да бъдеш.“ На това се дължи красотата на жените над 40 – те не са оставили раните да „загрозят“ душата им. Това е победа на духа над огорченията, предателствата и провокациите.

Снимка: netinfo

Истинско удоволствие е да си в компанията на такива жени. Те могат да са меки, топли и уютни, но и твърди, категорични, диви и емоционални. Тези жени знаят кога да сложат границата и кога да сложат край на нещо, което не вибрира на тяхната честота.

През повечето време умът и сърцето им са отворени за света. Провокират сами себе си, не са затънали в рутина, в инерция и консерватизъм.

Когато видя снимки на красиви 20-годишни модели се възхищавам, а когато видя снимки на красиви жени над 40 – не само се възхищавам, аз се вдъхновявам!

Снимка: netinfo

Благодарна съм на живота, че лично познавам точно такива красиви и мъдри жени...

Автор: Мария Димитрова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти