Бъди моята запетая

Бъди моята запетая
Снимка: Колаж на автора

Мария Николова

Сложно изречение е този противоречив свят. Колеблив, неразбран, превратен. А ние, хората из него, се лутаме като точки, запетайки, въпросителни и възклицателни, търсещи своето правилно място в една закономерна дисциплина.

И наистина е така - погледнати от много, много далечно разстояние, например от космоса или от далечна планета, земните души приличат на мънички миниатюрни пунктуационни знаци – трудещи се и изпълняващи своите дневни рутинни задачи – да слагат ред в това трудно сложно изречение.

Обикновените вероятно приличат на разноцветни точки, нерешителните -  на въпросителни частици, емоционалните – на възклицателни символи.

Ала ако днес и ти, и аз сме част от тази константна норма, нека ти бъдеш запетая...

Бъди моята запетая!

Защо ли? След запетаята винаги следва нещо...

Дали ще е добро, или не дотам прекрасно, запетаята е единственият препинателен знак, който не слага край на изречението.

И ако нашата стихия, ако нашата любов е така сложна, точно като света, точно като това изречение - нека ти да си онази запетая, която ще отделя етапите на чувствата помежду ни и винаги ще стои така загадъчно, подсказвайки че за нас следва...

Че следва кръговрат от обич, че предстоят усмивки, щастие и вдъхновение, че следва още много любов.

Опасен и суров, знаеш, е светът и ако ти и аз не пазим свещените скъпи думи в нашето малко объркано и сложно изречение, сме погубени.

За запетаите живот извън закономерностите няма. Тогава те за просто прашинки, блуждаещи между края и безкрая на Вселената.

Очакват ни още много неща. Спокойна съм, защото си до мен. А това означава, че сме заедно и продължаваме напред.

Няма да завършвам тази изповед, този мой нескрит копнеж. Единственото, което ще направя, е да изпиша ръкописно нашата любов.

И след нея ще поставя запетая.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти