„Без извинения“ по пътя към успеха в новата книга на Брайън Трейси

книга
Снимка: Издателство Ciela

Авторът на бестселъра „Изяж жабата!“ се завръща у нас с още един мотивиращ наръчник, който изтъква силата на самодисциплината в живота ни. 

Защо едни хора са по-успешни от други? Защо за един и същ брой години и поставени при същите житейски обстоятелства, някои хора изкарват повече пари от други или водят по-щастлив начин на живот? Съществува ли „тайната на успеха“?

Това са въпроси, които всеки амбициозен човек си е задавал на някакъв етап от живота си. Именно с тях в новата си книга „Без извинения: Силата на самодисциплината“ се захваща бизнесменът, мотивационен лектор и автор на бестселъра „Изяж жабата!“ Брайън Трейси.

„Без извинения: Силата на самодисциплината“ служи като ръководство стъпка по стъпка как да постигнем успех в трите най-важни области: саморазвитието, финансовата независимост и личния живот

Предназначена за решителни и усърдни хора, които искат да достигнат максимума на своите възможности, тази книга оборва широко разпространеното мнение, че успехът се постига само с талант или изключителен късмет. Точно обратното, в 21 глави Брайън Трейси показва, че някои от най-популярните хора на планетата са успели в живота и кариерата си по много по-прост начин – чрез самодисциплина.

Именно самодисциплината, подкрепена от стотици часове усърдна работа и учене, е ключът към създаването на полезните навици и поставянето на здравословни цели, които да съответстват с дългосрочните ни мечти и стремежи.

Брайън Трейси очертава като най-голяма грешка в борбата за успеха това да се движим по пътя на най-малкото съпротивление. Вместо да избираме лесния начин, да търсим извинения за своите провали и „да ядем десерта преди вечерята си“, бизнесменът показва в 21 лесни урока как да контролираме своите мисли и действия.

Написана на достъпен и забавен език, с множество практически упражнения и примери от реални ситуации, „Без извинения: Силата на самодисциплината“ ни показва не само каква трябва да бъде настройката ни към живота, за да постигаме значими неща, а и как самодисциплината може да се отрази позитивно на самоуважението и самооценката ни; на позитивния ни образ за самите себе си и личностните ни качества. 

Заставайки зад думите си с вдъхновяващия си път към успеха, който го отвежда до ръководна позиция в мултимилионна компания, след като дори не е завършил основното си образование, Трейси доказва, че подходът „Без извинения“ работи за всеки, който има мотивацията да положи нужните усилия. 

Той описва множеството ефективни начини, по които можем да приложим самодисциплина не само в работен план, а и в личен – във взаимоотношенията си с половинката, с приятелите и децата си.

И ни припомня, че времето да започнем да се усъвършенстваме не е „някъде“ напред в бъдещето, когато перфектният момент магически ще се материализира, а е точно сега. От нас зависи дали ще измислим поредното извинение, или ще запретнем ръкави.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти