Балерината, която тежи 100 килограма: вдъхновяваща история за силата на духа

Балерината, която тежи 100 килограма: вдъхновяваща история за силата на духа
Снимка: netinfo

Нейното име е Лизи Хоуъл, тя е на 15 години, тежи около 100 килограма и в момента е най-популярната балерина в социалните мрежи, макар първоначално визията ѝ въобще да не предполага, че Лизи се занимава с това изкуство...

Историята на Лизи започва преди 10 години, когато тя е на 5 и започва да се занимава с балет. Тя споделя, че танците я карат да се чувства добре емоционално още от малка.

Снимка: netinfo

Само че още тогава на Лизи ѝ се налага да се справя с критиките и осъдителните коментари към теглото ѝ - че то не е подходящо за една истинска балерина.

 
Teen Ballerina Celebrated for Showing Body Diversity: ‘I Like ...

This teen broke the stereotype of an average ballerina by showing body diversity! 👏 More on the story: http://peoplem.ag/s1IhneC

Публикувахте от People в 12 април 2017 г.

Всъщност причината за външният вид на Хоуел е заболяване, наречено псевдотумор на мозъка или Идиопатична интракраниална хипертензия. Вследствие на лечението Лизи качва много килограми, които е невъзможно да свали заради приема на специфичните лекарствени медикаменти, които продължава да взима и до ден днешен заради здравето си.

Въпреки болестта, през тези години Лизи не се отказва от своето любимо хоби - нежния фин танц, изпълняван на палци.

 

turning monday¿ #ballet#turn#balletdancer#dancer#foutte

A post shared by Lizzy 🤘🏼 (@lizzy.dances) on

Тъй като обожава балета и това е нещото, което истински я разтоварва, тя решава да сподели клип със свой танц в социалните мрежи, но към днешна дата съжалява за това... Вместо хората да оценят уменията ѝ, те виждали единствено несъвършената ѝ фигура. Именно това много я натъжава и разочарова, дори я кара да си мисли, че не е трябвало да публикува този клип със своето изпълнение.

Лизи е афектирана и от факта, че я наричат "plus size танцьор", защото според нея "когато един човек може да се справи с нещо професионално като всички останали професионалисти в бранша, какъв е смисълът да бъде категоризиран различно"?

Нейната история обаче не ни разстройва, а ни мотивира и вдъхновява... защото точно това желае и самата Лизи със своето себезаявяване пред света - да бъде модел за пример, а не обект на присмех.

 

overly excited for this weekend 😛

A post shared by Lizzy 🤘🏼 (@lizzy.dances) on

В крайна сметка, колко хора, които тежат далеч по-малко от Лизи, са способни на специфичните балетни движения, които показва тя?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти