Аз съм в другото такси

Аз съм в другото такси
Снимка: „Аз съм в другото такси“

Книга за любовта, за всичките ѝ форми, превъплъщения и предизвикателства. Без любовта ние просто съществуваме, тя ще спаси света, тъй като е красотата сама по себе си.

Забързаният град е фон, където можем да разкрием чувствата си пред другия, а леглото – място, в което делим тишината. Времето не съществува. Махалото на часовника отмерва разстоянието между страха и нуждата да обичаме.

Това е книга, която със сигурност ще държите на нощното си шкафче. Страници, които ще прелиствате където и да сте – дори в таксито, когато пътувате към някое обичайно място. За да установите, че в клишето няма нищо лошо. Рутината да се обичаме е най-невероятното нещо на света.

„Аз съм в другото такси“ е шестата книга на Добромир Банев. Шест е число на любовта и според нумерологията, така че по-скоро става дума за поредната „нарочност“ на съдбата, в чиито закономерности авторът често споделя, че вярва.

Снимка: „Аз съм в другото такси“

За разлика от досегашните му книги, в тази няма поезия – не и в нейния обичаен смисъл. Писателят е събрал на едно място кратка проза, която може да се възприема като дневник не само за преживяното, но и за онова, което мечтаем да ни се случи. Защото трябва да вярваме, че най-доброто наистина предстои.

За прекрасната стилистика на изданието принос има и фотографът Ивелина Чолакова. Нейните снимки са своеобразен декор за историите, които разказва авторът.

Снимка: „Аз съм в другото такси“

Редактор е Маргарита Петкова.

Какъв по-хубав подарък за предстоящия Свети Валентин?

Премиерата на „Аз съм в другото такси“ (Издателска къща „Персей“) ще се състои на 13 февруари от 18.30 часа в зала „Силует“ на хотел „Маринела“.

Входът е свободен, а Добромир Банев с усмивка обещава да раздава автографи, докато му свърши химикалката.

Снимка: „Аз съм в другото такси“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти