С подкрепата на Président

Ароматната и споделена Коледа е най-хубавият подарък тази година

Ароматната и споделена Коледа е най-хубавият подарък тази година
Снимка: Istock

Най-уютният и сближаващ хората месец от годината наближава и всеки от нас иска да прекара възможно най-много време с любимите си същества. Декември е нещо като черешката на тортата на годината, това са дните, в които се чувстваме най-специални, обичани и искаме да подарим същите усещания и на тези около нас.

По традиция много хора смятат, че материалните подаръци са задължителната добавка, която „бетонира“ любовта към близките. В повечето случаи обаче добре прекараното време със семейството и приятелите ни са нещото, което остава в спомените и към което се връщаме всяка година с очакване и копнеж. Традиционната вечеря на Бъдни вечер, коледният обяд, събирането с приятели вкъщи – това са истински ценните преживявания и прояви на внимание, които дават много по-голяма стойност на отношенията ни и правят коледните празници абсолютно незабравими.

Снимка: Istock

И, да, няма какво да си кривим душата – всички чакаме зимните празници и за да си дадем почивка от режими на хранене и всякакви скрупули, и да си хапнем с удоволствие различни вкуснотии. Хрупкавият тиквеник, прясно изпечената питка или фантастичният ябълков пай, около който по традиция събирате най-добрите си приятели всяка Коледа - това са моменти, за които човек си струва да се подготви добре, а именно – да избере най-хубавите продукти и да приготви всичко с търпение и обич.

Снимка: Istock

Всеки дом ухае неповторимо по Коледа, но има нещо, което прави ястията и десертите, приготвени с масло Président, неповторими и невъзможни да бъдат сбъркани. А когато искате да подарите специално внимание на любимите си хора под формата на вкусни сладкиши, значи имате нужда от качествено масло, което ще придаде нотка на лукс дори и на най-непретенциозния десерт.

Снимка: President

Ако още не знаете защо да изберете масло Président за вашите зимни кулинарни творения, ето няколко характеристики, които много ще ви допаднат. Както подхожда на масло с това име, качеството му е първокласно и абсолютно безкомпромисно, а вкусът – нежен и свеж. Произведено е от най-добрите френски сметани, без добавки и е само пастьоризирано, за да може да се съхранява по-добре.

Маслото идва в специална защитна опаковка, проектирана специално, за да поддържа свежестта и аромата на продукта. Подходящо е както за готвене, така и за директна консумация (който не си е отхапвал парченце Président, не знае какво изпуска!) и може да бъде намерено в най-разнообразни грамажи и опаковки, както и с добавена морска сол, а за най-изискания вкус има и био-масло Président.

Ако пък маслото е неизменна част от менюто ви, но всекидневието ви е динамично и не си стоите много вкъщи, за вас е опаковката с масло Président по 8 или 10 грама – перфектната здравословна и вкусна хапка към всеки обяд или вечеря.

Да се върнем на предстоящите празници обаче и да положим основата на тяхното отбелязване с едно предложение за сладкиш, който не само ще обере овациите на публиката, но ще е и повод за споделяне на времето и любовта в семейството. А за сетивата (защото вкусната и добре приготвена храна е такава и за очите, не само за стомаха) - то е ясно, че вкусният ябълков пай е истинска наслада.

Снимка: Istock

Приготвянето е лесно – трябват ви две яйца, чаша кисело мляко, захар, масло Président, канела, ванилия, брашно и, разбира се – ябълки. Първо настържете тях, объркайте ги със захар и канела и ги оставете да отлежават, докато приготвяте сместа за пая. А тя е лесна – разбивате яйцата, слагате захарта и киселото мляко с малко сода, след това разтопете маслото и го добавете към сместа, а накрая – и брашно, колкото поеме – до умерена гъстота на сместа. Може да добавите за вкус и аромат малко ванилия и канела. След това разстелете половината смес в тава, която сте покрили с хартия за печене, отгоре сложете настърганите ябълки и запечатайте с остатъка от сместа.

Печете на предварително загрята фурна, а когато паят е готов, го намажете, докато е още топъл, с бучка масло Président – за допълнителен разкош и аромат. Все пак, както се казва, Коледа е един път в годината – нека е разточителна, вкусна и ароматна. И най-важното – споделена с най-близките ви и любими същества. Защото да си доставиш удоволствие, не ти трябва много - само най-доброто.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти