Актрисата, която живя в Ню Йорк за 28 долара на месец

as
Снимка: @NET

Ню Йорк е един от най-скъпите за живеене градове в света. До март тази година една жена имала достатъчно късмет, за да живее в двустаен апартамент в „Грийнуич вилидж” – един от най-желаните квартали, срещу наем от 28,43 долара на месец, пише CNN.  Обикновено наемите в този район вървят между 5 и 7 хиляди долара.

сдф
Снимка: @NET

Патриция О’Грейди се мести в Ню Йорк през 1955, за да преследва кариера като актриса. Тя и още три нейни приятелки намират скромен двустаен апартамент на тавана на четириетажна сграда. Те плащат 16 долара месечен наем. През годините приятелките й се изнасят, но О’Грейди остава в жилището. И защо не? За 60 години апартаментът й продължава да й излиза една твърде малка сума.

сдф
Снимка: @NET

През март тази година възрастната жена се разхождала около дома си, когато била блъсната от кола и починала. Тя е на 84 години, когато се случва инцидентът. След смъртта й новината, че е имало човек, който живее в Ню Йорк срещу наем от 28 долара на месец, се разпространява в целия мегаполис. Мнозина не вярват.

сдф
Снимка: @NET

„Искам да го видя на хартия. Не изглежда възможно. Неотдавна наех двустаен апартамент в района за 5000 долара на месец”, разказва Гари Нюренберг, брокер на недвижими имоти.

Последният наемодател на О’Грейди е Адам Померанц, който каза пред медиите, че е купил сградата през 2002-ра година. Мъжът се изненадал да научи, че един от наемателите му плаща такава скромна сума.

сдф
Снимка: @NET

Предишният собственик починал няколко години преди това и Померанц бил изненадат да научи, че никога не е вдигал цените за възрастната жена. Оказало се, че покойникът се разбирал много добре с нея и я харесвал. Померанц попитал адвоката си дали може да й вдигне наема, при което научил, че според законите за стабилизация на наемите, не може да вдигне сумата, която жената плаща с повече от 1,98 долара на месец. Той вдигнал наема й с 1,98, но само веднъж, защото двамата се сприятелили. По-късно Померанц дори сложил отоплителен уред за 12 хиляди долара в жилището на жената, но тя продължила да се топли с двете си стари камини.

сдф
Снимка: @NET

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти