Ако я обичаш, моля те, не я унищожавай...

роза
Снимка: iStock

"Колкото повече обичам една жена, толкова повече искам да я нараня. Фрида беше най-очевидната жертва на тази отвратителна черта."

- Диего Ривера

Знам, че я обичаш. 

Ако не беше така, нямаше да си с нея. Но тъй като ти си просто едно човешко същество с променливи емоции, може би си склонен да я обичаш по най-грешните начини. 

Една здрава и щастлива връзка може да се превърне много бързо в деструктивна, ако се отнасяш много по-зле, отколкото тя заслужава. 

Въпреки това се надявам, че ще се опиташ да я обичаш правилно. Надявам се да хвърлиш всичките си лъчи на осъзнаване към вашата любов. Моля те, не пропускай да погледнеш отстрани това, което имате. Разчовъркай го отвътре. Надявам се знаеш, че осъзнаването е именно това, което държи една връзка силна. 

Искам да запомниш как изглеждаше, когато за пръв път я погледна. 

Тя беше всичко, за което копнееше. Независимо дали става дума за нейната красота, нейната дива природа, нейното чувство за хумор или нейната независимост... в нея имаше нещо, което не беше открил в никоя друга досега. 

А това, което най-силно те обзе, беше нейната завършеност. 

50 вдъхновяващи испански цитата за любовта

Ако я обичаш, пази я по този начин. Дръж я красива, дръж я дива, дръж я завършена и цяла. 

Докато тя е господар на собствената си съдба, ми се иска да разбереш колко важна роля играеш в живота ѝ. Начинът, по който се отнасяш към нея определя начина, по който тя самата ще види себе си - можеш за една секунда да я накараш да блести... или да се почувства изгубена и сама. Тя е статуя в ръцете ти и единственото, за което се надява е да бъде държана с нежност и бдителност. 

Ако я обичаш, моля те, не я унищожавай. 

Тя вече е била разрушена преди и още един път от тази болка не ѝ е нужна. Не към това се стреми. Ако е с теб, знай, че е преодоляла страха и несигурността си, за да бъде с теб. Тя е загърбила миналото си и е решила да даде на любовта още един шанс. Тя ти е поверила здравето на тази връзка... и цялостта на сърцето си.

любов
Снимка: Pexels

Не я предавай. 

Унищожаваш я в секундата, в която си мислиш, че я познаваш. Тя не е книга, която все някога ще прочетеш. Тя все още е нещо, което трябва да бъде открито - живей всеки ден така, все едно я срещаш за първи път. 

Бъди тук. Присъствай. Нищо не я унищожава повече от емоционалното ти отсъствие. Можеш да стоиш цял ден до нея, без дори да бъдеш там. И все пак - можеш да си страшно далече и да бъдеш плътно до нея. 

Стимулирай емоциите ѝ, мислите ѝ, съществото ѝ. Гмурни се в душата ѝ, така както би се гмурнал в океан. 

Знай, че ще я унищожиш, ако усети, че вместо да искаш точно нея, просто се нуждаеш от нея. Ще съсипеш всеки сантиметър от нея, ако само я обичаш, когато самотата те удари. Защото тя търси любовта ти във всички моменти, не само, когато страхът и несигурността присъстват в живота ти. 

10 неща, които се случват, когато срещнете добър човек след нарцистична връзка

Знам, че страданието от твоето минало също те е разрушило по един или друг начин. Но не я обичай само, за да може да имаш с кого да носиш емоционалния си багаж наравно с някого. Не я обичай, само ако искаш някой да те поправи. Знай, че тя ще го направи с времето, без дори да се усетиш. 

Нейната любов и присъствие ще излекуват всяка една част от теб. Но, ако си с нея, само за да може тя да запълни празнотата в теб, тя ще разбере - и това ще я унищожи. 

И, моля те, запомни, тя също не иска да бъде поправяна. Може би се е открила пред теб и е споделила всичката болка от трудното си минало. Може би знаеш на колко точно парчета е разбира душата ѝ. Но тя не ти сподели това, за да се опиташ да я поправиш - споделила ти го е, за да знаеш през какво е преживяла, колко е изтърпяла и как това я обуславя като човек сега. 

15 цитата за утеха на всяко разбито сърце

Тя иска да разбереш, че твоите действия към нея - действия, мотивирани от любов, интерес и търпение, е това, което всъщност има значение. 

Не се отнасяй с нея като със счупена и съсипана жена. Тя има в себе си всички свои части, нищо, че може да са разпръснати навсякъде. Приеми я с тях, но не добавяй още повече, моля те. 

Накарай я да разбере защо е минала през всички тези разрушителни връзки в миналото си. Накарай я да разбере, че е минала през най-лошото, за да може да оцени по-доброто, което предстои на вас двамата. 

Ако наистина я обичаш, приеми я, обичай я с всичките ѝ недостатъци и несигурности. Тя е толкова несъвършена точно толкова, колкото си и ти. И единственото, за което се моли, е да сподели несъвършенството си с теб. Тя иска да съблече душата си пред теб и да бъде изцяло себе си. 

любов рози
Снимка: Pexels

Тя иска да бъде с теб по същия начин, по който е пред огледалото - луда, дива и свободна. Ако не си способен и готов да я приемеш такава, каквато е, ще я унищожиш. 

Ако я обичаш - изгради я, защото тя ще свърши абсолютно същото за теб. Не забравяй, че всяко твое усилие към нея, ще се върне към теб двойно, ако не и тройно. 

Ако ѝ покажеш луната, тя ще ти покаже цялата галактика. 

Ако я заведеш до кладенец, тя ще те запознае с океана. 

Ако се отнасяш правилно с нея, тя ще те обича дори още повече. 

Ако я обичаш добре, тя никога няма да те забрави. 

***

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти