"Академия за родители" - ПРОМЯНАТА е в уверените и подготвени родители

Представяме ви финалистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, осъществявана в партньорство с Reach for Change България. За един от петте проекта може да гласувате на www.nova.bg/promyanata до 3-ти февруари. Тримата с най-много гласове ще продължат в последния етап на конкурса.

Те са Мариела Станулова и Ралица Жечева. Мариела e финансист, учила е в САЩ, Китай и Франция. Завръщайки се в България, открива страстта си към социалното предприемачество и работата в полза на другите. Ралица е специалист по дигитален маркетинг и създаване на съдържание. След работа в корпоративния свят решава да използва уменията си да доставя правилната информация до правилните хора, за да помага.

Какво е „Академия за Родители“?

„Академия за родители“ помага на всички бъдещи и настоящи родители да отгледат здрави и щастливи деца. Тя събира на живо и онлайн специалисти, които споделят своите знания по теми като бременност, раждане, здраве, възпитание, образование. Така родителите могат да поучат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място, в точния момент. „Академия за родители“ дава увереност на семействата, че могат да се справят с едно от най-важните предизвикателства в живота им. А на децата – навременната грижа и подкрепа, които са им необходими.

Защо създават „Академия за родители“?

Когато Мариела става родител, разбира колко малко е подготвена за тази роля. Както на всеки родител, и на нея ѝ се налага да разчита на информацията, която намира сама – предимно в интернет, или споделена от познати и близки. Но в това море от информация е трудно да се отсее кои съвети и специалисти наистина заслужават доверие. Затова Мариела решава да създаде „Академия за родители“, където да обедини смислени организации, специалисти и родители заедно.

Как работи „Академия за родители“?

През последните пет години „Академия за родители“ е организирала над 35 безплатни събития в големите градове в България. На тях родителите посещават лекции на специалисти и работилници, в които могат да се забавляват и да учат нови неща с децата си. Запознават се с други родители, обменят опит и създават общност. Над 25 000 родители са присъствали на събитията, а над 200 организации и специалисти са били представени. Десетки хиляди други семейства гледат запис от събитията и лекциите онлайн.

За да могат да достигнат и до родителите от по-малките градове, Мариела и Ралица създават онлайн платформа с обучения и съвети. Всеки родител, който се сблъска с даден казус, ще може да влезе на платформата по всяко време. Там ще намери нужната му информация, ще може да премине обучение по темата и да разбере към кой специалист може да се обърне за помощ.

Мариела и Ралица знаят, че да си добър родител е умение, което се постига със знания и опит. Тяхната мисия е да помогнат на семействата да дадат най-добрия старт за децата си. Мечтаят всяко дете да реализира пълния си потенциал – не само защото то го заслужава, а и защото вярват, че само по този начин бихме могли да имаме щастливо и проспериращо общество.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти